Üpris pikalt on meeles mõlkunud faasani tegu ette võtta ja saigi siis nüüd proovitud. Retsepti leidsin Nami-namist. Faasani retseptid olid kõik oma olemuselt ühesugused seepärast muutsin retsepti ja improviseerisin veidi.
1 faasan
1 porgand
2 vart varssellerit
2 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
1 fenkol
võid
1 apelsiin
kanapuljongit
Tükeldasin faasani ja juurviljad. Pruunistasin võis juurviljad ja faasanitükid. Asetasin potti ja valasin peale puljongi ning apelsinist pigistatud mahla. Lasin nõrgal kuumusel haududa umbes tund.
Kaste sai tänu maitseköögiviljadele imemaitsev, kuid peab ütlema, et faasan jäi siiski kuivaks.Tagantjärgi tarkusena arvan, et ehk oleks päästnud, kui faasanitükid enne peekonisse kerinud oleksin?!
Vahepeal valmistasin lisandiks suvikõrvitsa carpacco.
1 suvikõrvits
küüslauguküüs
sidruni mahla
oliivõli
kõrvitsaseemneõli
kappareid
lõikasin suvikõrvitsa juustunoaga õhukesteks ratasteks ja ldusin taldrikule. Segasin kastme ja valasin kõrvitsarõngastele. Lasin külmkapis maitsestel imenduda. Serveerimisel katsin parmesaaniviiludega.
Vahepeal valmistasin lisandiks suvikõrvitsa carpacco.
1 suvikõrvits
küüslauguküüs
sidruni mahla
oliivõli
kõrvitsaseemneõli
kappareid
lõikasin suvikõrvitsa juustunoaga õhukesteks ratasteks ja ldusin taldrikule. Segasin kastme ja valasin kõrvitsarõngastele. Lasin külmkapis maitsestel imenduda. Serveerimisel katsin parmesaaniviiludega.