February 26, 2009
Rostbiif
Kuidas valmistada õiget rostbiifi pole mul õigupoolest aimugi. Teen nii, nagu lugesin aastate eest ühest ajakirja vahel olnud retseptivihikust, vihik ise on ammu kadunud, kuid liha valmistmine käib lihtsalt. Hangin tükk veise sise- või välisfileed. Seekord ootas mind poes just õige suurusega sisefilee tükk, mis kohe ka kaubaks läks. Valasin lõikelauale ohtralt erinevaid pipraid, rosmariini, tüümiani jms. Veeretasin liha maitseainete sees ja siis tulikuumale pannile, kõik küljed (ka otsad) tuleb küpsetada kiirelt pannil, see on vajalik selleks, et liha mahlad kinni jääksid ja selles etapis ei tohi soola lisada. Edasi panin liha 200 kraadisesse ahju ja küpsetasin 20 min( aeg oleneb liha paksusest). Võtan liha välja ja keeran fooliumisse, kus lasen tal „rahuneda“ ,tegelikult küpseb liha veel edasi, kuid jääb seest ilus punane (meedium) soola lisan alles kõige lõpus.
Juurde tegin salati erinevatest rohelistest salatitest,idudest, avokaadost, paprikast ja granaatõuna seemnetest. Kastmeks oliivõli ja magus tšillikaste.
No comments:
Post a Comment