February 4, 2009
Tomatigazpacho
Lugesin just Priit Kuuse alias Wend "Köögiorja päevaraamatut", päris mõnus lugemine. Saab veidi aimu millised meeleolud valitsevad tipprestorani köögis ja kuidas sünnib kunst taldrikul.
Aga juba 2 peatüki juures, jõudes gazpacho retseptini pidin lugemise katki jätma ja kööki vajalikke komponente otsima minema - õnneks oli kõik olemas ja imemaitsev supp valmis vaevata. Gazpacho on ammu mu lemmik olnud ja nüüd sündis see nii....
klaas tomatimahla
purk purustatud tomateid
pool värsket kurki
punane paprika
punanae sibul
2 küüslaguküünt
oliivõli
ühe sidruni mahl
sool, must pipar
suts demerara suhkrut
Koorisin kurgi ja hakkisin kõik komponendid ning püreerisin ühtlaseks. Valmis supile nõristasin veel oliivõli ja kaunituseks tüümianioksake (koriander oleks super olnud, kuid hetkel polnud käepärast) juurde must leib pehme kitsejuustuga. Super nauding!
Mmmmmm....seda peaks ise ka proovima teha :)))
ReplyDelete