April 9, 2009
Sidrunikook
Kevadel tekib vajadus kollase värvi järel. Esimesed kollase liblika märkamine tekitab elevust, nartsissid vaasis loovad meeleolu, kollane kampsun muudab kahvatu naha jumekamaks. Maitsemeeli ergutab sidrunitort.
Retsepti leidsin perenaine.ee Võrdlesin ka teisi sarnaseid retsepte, kuid jäin siiski antud retsepti juurde väikeste muudatustega. Riisijahu asendasin täisterajahuga ja ühest sidrunist oli minu meelest vähe kasutasin kahte. Järgmisel päeval olid koogile ilmunud pärleid meenutavad pisarad.
Põhi:
1,5 dl nisujahu
1,5 dl täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
60 g võid
2 tl suhkrut
1 sl jogurtit
1 muna
Sidrunitäidis:
2 munakollast
1 dl suhkrut
2 sl maisitärklist
2 dl vett
25 g võid
2 sidrunit
Kate:
2 munavalget
5 sl suhkrut
Põhja jaoks sega kuivained. Lisa tükeldatud või, mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa muna ja hapukoor ja sõtku valmis tainas. Pane külma.
Täidise jaoks sega kõik ained potis ja kuumuta vispliga pidevalt segades kuni täidis on paksenenud. Jahuta.
Rulli tainas õhukeseks ja vooderda võiga määritud 24 cm pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta põhja 200 kraadi juures umbes 15 min. Tõsta peale täidis ja vahustatud munavalge ja küpseta 140-kraadises ahjus veel 25 min.
No comments:
Post a Comment