June 13, 2009
Rabarbri ja maasika sorbett
Rabarbrit pole kunagi liiga palju. Juba lapsepõlvest saadik jumaldan neid hapukaid varsi ja hõrke õhulisi kooke. Seekord jäi mind aga kummitama sorbett, kaua mõtlesin millises ajakirja nurgas ma selle mõtte leidsin. Lappasin pikkalt, kuni meenus Maru ja ekspressi saba. Sain kapinurgast välja jäätisemasina ja otsustasin, et suvel tuleb see käeulatuses hoida.
400 g rabarbrit
400 g maasikaid
1,5 dl suhkrut
poole sidruni koor
Koori ja poolita rabarbrivarred. Pane koos suhkruga keema, kuid ära keeda liig kaua, vaid niipalju kui rabarber juba pehme. Jahuta. Lõigu juurde maasikad ja püreeri sauseguriga. Külm segu, külma jäätisemasinasse ja 20- 40 min. keerutamist ja valmis ta ongi. Ilma masinata tuleks segu panna sügavkülma ja käia segamas iga tunni tagant. Hõrk ja erkroosa maius valmib ka niimoodi.
No comments:
Post a Comment