August 17, 2009
Porgandikook
Sume augustiõhtu,ritsikate kontsert ja heietused vana sõbraga. Kosutuseks porgandikook
Põhi:
3 muna
1 dl suhkrut
3 dl täisterajahu
peotäis nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
300 g porgandit
Kreem:
500 g mascarpone toorjuustu
1 sl sidrunimahla
4 sl tuhksuhkrut
2 muna
veidi valget šokolaadi
kaunistuseks röstitud mandlilaaste
Puhasta ja riivi porgandid. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks ning lisa omavahel kokku segatud kuivained. Lisa taignasse sulatatud või, riivitud porgand sega ühtlaseks ning vala tainas võiga määritud koogivormi. Küpseta 190kraadises ahjus umbes 35 minutit, eemalda jahtunud kook vormist ning jahuta. Vahusta munad suhkruga ja lisa toorjuust. Maitsesta sidrunimahlaga. Sulata veevannil šokolaad ja nirista segusse. Kata jahtunud kook kreemiga ning kaunista röstitud mandlilaastudega.
No comments:
Post a Comment