November 30, 2009
Hommikupuder
Mõni aeg tagasi juhtusin vaatama Oprah saadet, kus keskenduti toitumisteemadele. Anti nõu peredele, kelle jaoks kodus toiduvalmistamine oli olnud tüütu kohustus ja ületamatu raskus. Uskumatu, kuidas pereemad kuhjasid toidukärudesse sügavkülmutatud valmistooteid, soojendasid neid hiljem mikros ning serveerisid papptaldrikutelt. Ja nii päevast, päeva. Ma küll ei usu, et saade suutis nende harjumusi oluliselt muuta, pigem nautisid nad enda 15 minutit kuulsust teleekraanil, kuid midagi ehk siiski kellegi jaoks muutus. Minu „avastus“ saatest oli pudru keetmine tavapärase vee või piima asemel õunamahlaga. Sellise lihtsa nipi peale võiks ju ka isegi tulla, kuid jah, enamasti on mingit tõuget vaja. Kasutasin kodust õunamahla ja seitsme vilja helbeid. Samahästi sobivad ka täistera kerahelbed. Lisasin pisut võid, kaneeli ja hakitud metsapähkleid. Krooniks lusikatäis omakeedetud õunaželeed.
Tore idee,vajab järeleproovimist
ReplyDeleteProovi kindlasti,Agaate!
ReplyDelete