March 23, 2010

Panna cotta


Elu peab ikka magus olema. Üks hea ja lihtne magustoit aitab sellele kohe kindlasti kaasa. Mis saab olla lihtsam, kui koorene desserdiklassika Itaaliast. Nopri talu vahukoorest saab kreemise ja ehtsa koore maitsega hõrgutise. Ettevaatust želatiiniga, magustoit peab jääma pigem pehme, kui kõva.

kogus neljale

200 ml vahukoort
200 ml piima
1 vaniljekaun
2 želatiinilehte
50 g suhkrut

serveerimiseks marju

Pane želatiinilehed külma vette ligunema.
Lõika vaniljekaun pikuti pooleks, kaabi seemned väikese noaga lahti. 
Pane piim, koor, vaniljeseemned ja -kaun potti. Lisa suhkur. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis keeda nõrgal tulel 10 minutit. Eemalda kooresegust vaniljekaunad. Tõsta pott tulelt, sega juurde kuivakspigistatud želatiinilehed ning vispelda, kuni need on sulanud. Jaota panna cotta segu 4 magustoiduvormi sisse, kata pealt toidukilega ning pane vähemalt 3 tunniks külma tahenema. Enne serveerimist kasta vormi alumine osa korraks kuuma vee sisse, siis kummuta magustoidud taldrikutele. Puista peale ohtralt meelepäraseid marju. Mina kasutasin seekord mustsõstraid.

2 comments:

  1. Koorene panna cotta on sel talvel (aknast välja vaadates kestab see ikka veel) mu lemik.

    ReplyDelete
  2. Jah ja sümboliseerib igikestvaid lumehunnikuid:)

    ReplyDelete