July 18, 2010
Praetud suvikõrvitsaõied
Südasuvine päike on kuum. Kuumaks on köetud vesi ja õhk. Õitemeri rõõmustab silma. Imelised õied hullutavad magusate lõhnadega, teised anuvad tähelepanu kaunite vormidega. Suvikõrvits aianurgas soovib ka silma paista. Seepärast kasvatab ta üha uusi ja uusi kollakaid õisi. Õied on suured ja mahlakad, sobivad suurepäraselt kergeks eelroaks, just siis, kui päevane kuumus on järele andnud ja külm, jahutav valge vein on avatud. Pärlendavate veepiiskadega klaas veini ja küpsetatud kõrvitsaõied on hõrk nauding. Ideaalne kauni suvepäeva tähistamiseks.
peotäis suvikõrvitsaõisi
paar muna
jahu
mõned salveilehed
poole sidruni mahla
Parmesaani juustu
soolahelbeid
praadimiseks õli ja võid
Pese hoolikalt õied. Mina leotan neid mõnda aega vees, siis roomavad kõik ussid ja putukat õitest ise välja. Klopi munad kergelt lahti. Kuumuta pannil õli koos võiga. Kasta õied munasegusse ja siis jahusse. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Lisa pannile ka rebitud salveilehed. Aseta vaagnale, piserda üle sidrunimahlaga. Riivi peale Parmesaani ja puista üle soolahelvestega.
Elu, nagu Itaalias, ei paremgi veel...
No comments:
Post a Comment