August 26, 2010
Mustikapirukas
Eriti lihtne pirukas ja viimased mustikad. Kahjuks ka viimased terrassiõhtud maal.
Retsepti leidsin Mari-Liisi tagavaradest. Rukkijahu on see, mis piruka mõnusaks maalähedaseks teeb.
Põhi
180 g võid
2 dl nisujahu
1 dl täisterarukkijahu
2 spl suhkrut
soola
2 spl külma vett
Kate
mustikaid
1 purk suhkruga kondenspiima
1 laim
Segasin köögikombaini abiga taina komponendid. Surusin taina lainelise servaga pirukavormi põhja ja äärtele ja pistsin tunniks vormi külmkappi. kasutasin 28cm läbimõõduga vormi. Eelküpsetasin põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Raskuseks kasutasin väiksemat vormi. Valasin põhjale mustikad ja kallasin üle kondenspiimaga, kuhu eelnevalt segasin laimi mahla. Küpsetasin 180 kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist peab koogil täiest maha jahtuda laskma, muidu võib sisu veidi voolav jääda.
Rõõm näha tuttavat kooki:)
ReplyDeletelaim on siin muidugi omal kohal.