November 24, 2010
Maapirni- lillkapsa püree brokoliga
Hea turupäev on reede. Keskturul elu keeb ja äri õitseb. Hõrk talleliha kutsub ostma. Pakkumine ulatub ahvatlevatest kintsutükkidest põnevate siseelunditeni välja. Fileed ja karreed leiab ka. Karree tükid pole alati kokkaja jaoks lõpuni viimistletud, kuid kindlasti saab müüjaga jutule. Osav käsi ja terav kirves töötavad täpselt nii, kuis klient küsib või soovida oskab. Seekord oskasin end piisavalt arusaadavaks teha ja turukorvis lebaski seejärel parimatest parim tallekarree, mille toiduks valmistamine on vaid puhas rõõm. Hõõrud kokku soola, pipraga, juurde rosmariini ning küüslauku. Pannil kiirelt pruuniks ja kümmekond minutit ahjus järelküpsemist. Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada.....Ilus karree vajab ka väärilist kaaslast. Õrnroheline maapirnist, lillkapsast ja brokolist püree sai lambukese vääriline. Tekstuurilt õrn ja õhuline maitselt sügavalt sametine. Kui lisada taldrikule veel ports peediga hapendatud kapsasalatit, pisukese tšilliga (turu kaup seegi) on silmailu ja värvidemängu, mis siis, et november.
lillkapsas
300 g maapirni
pool keskmist brokolit
suur küüslauguküüs
2 spl võid
Pane lillkapsaõisikud ja kooritud ning tükeldatud maapirn soolaga maitsestatud vette keema. Lisa brokoli õisikud. Kurna köögiviljad ja suru katki, lisa või ja pressi juurde küüslauguküü. Püreeri sauseguriga ühtlaseks.
No comments:
Post a Comment