March 18, 2011
Me tegime seda jälle...
....jätsime blogisse kirjutamise unarusse ja läksime turule. Seekord mitte ostma, vaid hoopiski müüma. Turumuti elu on põnev, eriti kui ühel mõnusal lauäpevahommikul näeb nii palju toiduhuvilisi kelle silm särab ja rahakotirauad on hea toidu ning tooraine jaoks avatud. Sadamaturul toimus eelmisel laupäeval üritus, millest täpsemalt räägitud siin.
Toidublogijate rivis seekord Priit, Tuuli, mina ja Mari-Liis.
Profa valmistatud böff põhjustas tunglemise ja kadunud ta letilt oligi
Tallekeeled läksid ka, kui „soojad saiad“. Toimekas Tuuli ei pidanud paljuks neid kiiresti juurde meisterdada. Seni maiustasid turulised kreemise sõiraga.
Mari-Liisi kilupirukahunnik kahanes, kui võluväel.
Lisaks said maiasmokad soolase kiluampsu peale suutäie magusat – täisterakaeraküpsised mustikaga.
Minu ees letil olid pannkoogid heeringaga ehk kartulipliinid heeringakaaviariga.
Kartulipliinid
u 20 tk.
7 suuremat kartulit
1/2 dl piima
2 muna
4 spl jahu
1 spl võid
soola
õli ja võid praadimiseks
Keetsin kartulid pehmeks ja purustasin koos piimaga. Jahutasin. Eraldasin munakollased valgetest. Segasin juurde lahtiklopitud munadkollased, jahu ja sulatatud või. Viimasena segasin juurde vahustatud munavalged. Maitsestasin soolaga. Panin segu väikesesse kilekotti, lõikasin nurga maha ja pigistasin väikesed törtsud kuumale pannile või ja õli segusse. Praadisin keskmisel kuumusel pliinid kuldseks. Lasin jahtuda ja serveerisin koos heeringakaviariga.
Heeringakaaviar
3 heeringafileed
1 sibul
1 keedetud muna
2 keedetud kartulit
1 õun
1 hapukurk
1 dl hapukoort
hakitud murulauku
Heeringa, sibula ja muna töötlesin köögikombaini hakkimislisaga ühtlaseks massiks. Saadud segule lisasin hästi peeneks hakitud kartuli, õuna ja hapukurgi. Segasin hulka hapukoore ja maitserohelise.
Pildistas Lauri Laan
tehke selle blogi taustaga midagi, scrollitavaks vms. praegu on jube ebamugav lugeda seda, hakib hirmsasti. :)
ReplyDelete