October 30, 2011
Porgandi-pähklikotletid
Porgand ja koriander, kes neid suudaks lahutada. Minu jaoks on see kooslus kõnekas. Ülimaitsva salati saab riivitud porgandist ja peotäiest hakitud koriandrist, kuid mitte ainult salati. Veidi võõramaiseid vürtse ja pähklit juurde, sutsuke jahu, et porgandi mahlakust taltsutada ning pannile. Tulemus on ülimaitsev, nii soojalt, kui külmalt ja jälle peotäis köögivilja päeva päästmiseks olemas.
500 g porgandeid (u 3 suurt porgandit)
1 dl India pähkleid
värskelt pressitud poole apelsini mahl
2 muna
1 spl oliivõli
2 dl hakitud koriandrit
2 tl mett
1 tl soola
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
2-3 spl jahu
praadimiseks õli ja võid
Pane pähklid ja apelsini mahl kaussi ja lase liguneda umbes viis minutit. Koori ja riivi porgandid. Pane pähklid koos mahla, riivitud porgandi, mee, oliivõli, ürtide, muna ja maitseainetega köögikombaini ning sega ühtlaseks. Lisa jahu. Porgandite mahlakusest oleneb, kui palju jahu on vaja lisada. Kui segu tundub liiga vedel, võib veel lusikatäie jahu juurde panna. Kuumuta pann, lisa õli ja või. Tõsta lusikaga segu pannile ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni kotletid on kuldpruunid. Serveeri koos jogurtikastme, rohelise salati või lihaga.
Retsept ajakirjast Ruoka &Viini
väga maitsev tuli aga märgi igaksjuhuks juurde ka kuhu ja millal muna lisada
ReplyDeleteTänud, anonüümne! Nüüd on parandatud.
ReplyDelete