December 31, 2011
Nugat, vaarikad ja terriin
Veel üks retsept, mis mahub lõppevasse aastasse. Magus ja värvikas, nagu lahkuv aastagi.
Vaatan tagasi tänutundega ja lasen tal minna. Keskööl keeran ette uue puhta lehe. Loodan, et oskan ära tunda ja talletada uued mustrid ja maitsed, millega täiendada niigi täiuslikku valget ja puhast.
Naudinguterohket ja säravat uut aastat kõigile!
400 g külmutatud vaarikaid
50 g tuhksuhkrut
200 g pähklinugat (Odense)
450 ml vahukoort
50 g mandleid
50 g pistaatsiapähkleid
Serveerimiseks pistaatsiapähkleid
Sulata vaarikad. Sega tuhksuhkruga ja purusta sauseguriga. Suru läbi sõela. Vooderda keeksivorm toidukilega. Seda on mugavam teha, kui määrid eelnevalt vormi kergelt õliga üle, siis jääb kile ise ilusti vormi seinte külge kinni. Vala vaarikapüree vormi ja pane tunniks sügavkülma.
Kuumuta pliidil 2 dl koorest, sega juurde pähklinugat. Pidevalt segades kuumuta, lase nugatil sulada. Kuumuta madalal temperatuuril kuni segu pakseneb, tõsta kõrvale ja lase jahtuda.
Vahusta ülejäänud koor tugevaks vahuks. Sega ettevaatlikult juurde jahtunud nugati segu, alt üles tõstetega, kolmes jaos. Päris ühtlaseks segada pole vaja, nii jääb terriin mõnusalt triibuline. Lisa juurde pähklid ja mandlid. Vala külmunud vaarikapüreele, kata toidukilega ja lase üle öö sügavkülmas seista.
Enne serveerimist tõsta sügavkülmast tavalisse külma ja lase 20 minutit seista. Kummuta taldrikule, eemalda toidukile ja raputa peale mõned pistaatsiapähklid. Lõika kuuma vette kastetud noaga parajad viilud.
Oi, see näeb küll väga ahvatlev välja!
ReplyDelete