Sardiinia-teemalise õhtusöögi jaoks retsepte lapates jäi muu hulgas sõelale ka Pollo con Finocchio nimeline e. siis kana fenkoliga. Aga enamasti juhtub ikka nii, et silma jäänud retsepte on kordades rohkem, kui ühte menüüsse mahub. Siis järgneb kurbmäng ja nii mõnigi idee peab taanduma, et oodata oma aega. Õigupoolest oli see retsept ka liiga lihtne osalemaks.
Argiõhtutel, kui nälg just kohe jalust ei niida, aga köögis pingutamise asemel pigem lebaks tunnikese diivanil, siiski just sobiv roog. Lennutad vaba vasaku käega ained potti ja lased end mõnusal aroomil, peale kosutavat puhkust, lauda paluda.
8 kanakintsu või -koiba
2 fenkolit
6 küüslauguküünt
1 väike purk kappareid või (musti)oliive
näpuotsaga kuivatatud tšillit
musta pipart veskist
200 ml valget veini
1/2 dl oliivõli
soola
2 tl fenkoliseemneid
Määri kanakintsud soola ja pipraga kokku. Pruunista pannil õlis. Pane kaanega ahjupotti. Lisa juurde küüslauguküüned, ribadeks hakitud fenkolimugulad, fenkoliseemned, nõrutatud kapparid,tšilli. Vala peale vein ja oliivõil ning küpseta 1 tund 180 kraadises eelsoojendatud ahjus.
Tundub väga veenev roog olevat :-)
ReplyDelete