Majoneesi tegu on imelihtne. Kui ei usu, vaata, kui kiiresti see käib Nami-nami köögis. Maitsestada sobib majoneesi mitmeti, kevadel on lemmik ikka ja alti karulauk.
Karulagumajonees
1 muna
1 tl sinepit
2,5 dl rapsiõli
1 spl sidrunimahla
soola
näpuotsaga suhkrut
punt karulauku
Haki karulauk ja pane purustajasse, lisa 0,5 dl õli. Surista emulsiooniks.
Löö kaussi muna, lisa sinep ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja suhkruga. Lisa ülejäänud õli. Töötle sauseguriga, kuni moodustub tihe emulsioon, lisa karulauguõli. Sega.
Karulaugupesto
punt karulagulehti
pool rohelist õuna
50 g kõrvitsaseemneid
30 g Pecorino juustu
1 dl oliivõli
Pane ained köögikombaini ja surista ühtlaseks pastaks.
No comments:
Post a Comment