May 24, 2012

Võilillemoos





Võilill on ilus taim. Juba jupp aega vaatan seda päikeselille sooja pilguga. Nüüd keetsin moosiks. Esimesed katsetused tegin nii, nagu enamik retsepte kirjeldas 1l vedelikku ja 1 kg suhkrut. Sellest ei saanud midagi head, tulemus meenutas pigem kunagist kukekommi. Ei hakanud isegi mitte proovima. Selline kogus suhkrut teeb olematuks ilmselt kogu võilille vägevuse. 1+ 3 moosisuhkrut kasutades sain hakkama väiksema suhkrukoguse ja lühikese keetmisajaga. 
Magus-mõrkjas moos sobib juustude juurde ja nii mitmessegi retsepti mee või suhkru asendajana.
2 l võililleõisikuid
1 l vett
2 sidrunit
1 pakk (330 g )1+ 3 moosisuhkrut
Kui soovid kollast moosi, eemalda õienuppude alumine roheline osa. Rohelised lehed võib ka külge jätta, kuid siis tuleb moos pisut mõrudam ja roheka tooniga.
Vala õisikud üle keeva veega ja lase kaane all tõmmata 24 tundi. Kurna vedelik potti, pigista mahl õitest välja. Lisa sidrunimahl ja lase keema tõusta. Lisa suhkur ja keeda tasasel tulel 15 minutit. Riisu vaht ja vala kuum segu steriliseeritud purkidesse. Jahtudes moos pakseneb.
Serveeri juustudega, pane tee sisse või lisa retseptidesse mee asemel.



7 comments:

  1. väga ilusad pildid ja kompositsioon :) Tekkis kohe võilillemoosi isu, kuigi ma seda kunagi söönud pole :)

    ReplyDelete
  2. Oh kui ilus! See moos näeb välja nagu kõige ilusam mesi! Ja kujutan ette, et juustude kõrvale on see lausa loodud!

    ReplyDelete
  3. Väga kaunilt ja tundlikilt komponeeritud fotod! Võilillemoos vaja nüüd siis järgi proovida. Aitäh jagamast :)

    ReplyDelete
  4. Mis tähendab 1+3 moosisuhkrut?

    ReplyDelete
  5. Vabandust, leidsin üles :)

    ReplyDelete
  6. Pildid on tõesti väga kaunid ja tekitavad vastupandamatu isu võililli korjama minna :)

    ReplyDelete
  7. Tänud, Koopatibi, Marlen, Juc ja Suslik:)

    ReplyDelete