Külma peedisupi isu tuleb mul alati siis, kui pojengid õitsevad. Nohjah, tänaseks on enamus kauneid põõsaid oma uhkeldava õitsemise lõpetanud, kuid mõned hilised kaunitarid eksponeerivad veel loetud päevad oma lopsakaid vorme. Just need sügavroosad, mis peedisuppi värviga kaunilt harmoneeruvad. Aga lummavad on nad oma mitmekesisuses kõik. Peedisuppi jõuan teha veel kindlasti mitmel korral. Värsketest suveandidest on see lihtsalt parim suvelõuna.
2 väikest peeti
3 värsket kartulit
2 hapukurki
4 redist
2 värsket kurki
2 keedetud muna
2 küüslauguküünt
ohtralt maitserohelist (tilli, koriandrit, peterselli, murulauku jms.)
2 spl oliiviõli
soola
pipart
2 spl sidrunimahla
riivitud sidrunikoort
1 l keefiri
Küpseta peedid ahjus või keeda vees pehmeks. Keeda kartulid. Haki kõik komponendid väikesteks kuubikuteks. Tilguta peale sidrunimahla, oliivõli ja soola, pipart. Sega läbi ja vala peale keefir.
Lase külmkapis maitsestuda pool tunnikest, kui suudad oodata.
Puhas rõõm on näha nii kauneid pilte ! Pojengid on ka minu lemmikud :)
ReplyDeleteTänud, Anonüümne!
ReplyDeletetõeliselt kaunid ning säravad pildid :)
ReplyDeleteSuslik, tänud Sulle!
ReplyDeletemitmele inimesele see retsept on?
ReplyDeleteAnonüümne, usun, et neljale isukale sööjale jagub.
ReplyDelete