Armsaid inimesi peab hellitama.Tavaliselt me ju teemegi seda iga päev, aga mõnikord jääb oluline välja ütlemata. Tähtis on oma tundeid välja näidata ja miks mitte lasta ennast loksutada üleilmsest armastajate päevast. Suudelda armsamat, kallistada lapsi, patsutada õlale sõpradele ja flirtida silmarõõmudega. Mitte, et seda ületähtsustama peaks, aga argirutiini lõhkumiseks ju suht tore viis. Juurdub ka harjumus seda tihemini teha. Pealegi väidetakse, et see milliseks sa oma suhted elad, annab vastuse küsimusele, kes sa ise oled. Milline ma siis tegelikult olen või olla tahan? Tore mõtisklus heleroosa päeva ninnu-nännu vahele. Seni kuni oma seesmise minaga dialoogi pead, jõuab nii mõnedki punased sibulad koorida ja juustuseguga täita ning ürtidega rikastada. Kui sibulad ahjust tulevad, maitsevad need kibedad mugulad hoopiski magusalt. Loodetavasti lõpeb eneseanalüüs sama edukalt.
Magusat armastajate päeva!
4-6 punast sibulat
soola
värskeid ürte (rosmariin, tüümian)
1 küüslauguküüs
100 g sinihallitusjuustu
Koori sibulad ja lõika väike osa kannast maha, et sibulad püsiksid hästi püsti. Tee ristlõige ka sibula latva. Aja vesi potis keema, maitsesta soolaga ja keeda sibulaid 10 minutit.
Haki ürdid ja küüslauk. Sega kahvli abil juustuga läbi, kuni moodustub ühtlane pasta.
Tõsta sibulad ahjuvormi üksteise kõrvale. Lase veidi jahtuda ja tõsta lusikaga juustusegu sibula ristlõikest sisse. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, sõltuvalt sibulate suurusest.
Sobib liharoa lisandiks.
Jeerum jeerum, kui kaunis! Eriti see pilt, kus üksis tüümianioksake esiplaanil on ja oma toonidelt nii hästi sibulatega sobib! Täistabamus! :) Ilusat sõbrapäeva!
ReplyDeleteVäga värskendav lähenemine sõbrapäevale :) Ma olen ka sel aastal selle päeva suhtes kuidagi tolerantsem. Tõepoolest, argirutiini lõhkumiseks ju täitsa tore. Ja vahel polegi üleliiast, kui meelde tuletatakse, et armsaid peab hoidma.
ReplyDeleteLihtsalt hingematvalt kaunid fotod ja väga tore tekst.
ReplyDeleteVäga ilus! Muudkui vaatan seda keskmist pilti ja ei saa küllalt. Lihtsalt nii ilus!
ReplyDeleteOioi, midagi mulle. Ma armastan ahjus küpsetatud sibulaid. Nende sellisel viisil täitmise peale ma ei olegi tulnud. Tore, et retsepti jagad! Poe nimekirja on komponendid juba lisatud :)
ReplyDeleteTänud, Juc, Frieda, Sandra, Koopatibi ja Andra, nii hea oli Teie arvamusi lugeda:)
ReplyDeleteSuper, Piret!
ReplyDeleteNii ahvatlev idee, et läheb kohe homme järgi tegemisele :)
"Kolm Sibulat" peavad nüüd selle retsepti omale kauplema:) Ilus ja kindlasti tahan järgi katsetada !
ReplyDeleteElis, tore, et sain ahvatleda:)
ReplyDeleteIlse, " Kolmel Sibulal" on hoopis teised plaanid:)