March 30, 2013

Lihavõtte pasha





500 g rasvast kohupiima(13%)
150 g 30% hapukoort (Saare smetana)
2 dl vahukoort
2 munakollast
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g valget šokolaadi (mustikatega)
1 laimi mahl ja riivitud koor
100 g pähkleid (pistaatsia või India)
2 sl Limoncello likööri

2 spl heledat suhkrusiirupit
poole laimi mahl
50 g pähkleid

Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Eraldi kausis vahusta vahukoor. Lisa kohupiim, vahukoor ja hapukoor munavahule. Sulata veevannil valge šokolaad. Lisa toasooja kohupiimasegu hulka. Riivi laimi koor ja pressi mahl. Maitsesta kohupiima mass laimimahla, laimikoore, likööri ja vanillisuhkruga. Lisa juurde hakitud pähklid. Vooderda kolm väiksemat savist lillepotti (mille põhjas on auk) marliga ja täida kohupiimaseguga. Tõsta  marli ääred kohupiima massile ning jäta jahedasse vajutuse alla nõrguma. Poti  alla pane kauss, kuhu valgub kohupiimast vedelik. Lase öö läbi külmkapis nõrguda. Järgmisel päeval haruta pasha marli seest välja, aseta taldrik massi alla ning kalluta pasha vaagnale, eemalda marli. 

Pane suhkrusiirup potti, lisa laimimahl ja lase keema tõusta. Aseta pähklid siirupisse ja sega, kuni karamell pakseneb. Lase pisut jahtuda ja tõsta karamellised pähklid magustoidule.


No comments:

Post a Comment