Rabarbrid on kenaks sihvakaks sirgunud. Polegi midagi pikalt jahvatada, kiiresti kööki kooke küpsetama. Ja pidage meeles, neid roosasid koduaia omi pole vaja koorida, siis jäävad rabarbritoidud kaunilt roosakad. ( Nami-nami vanasõna:))
Põhi:
2 dl mandlijahu või nisujahu
1 dl odrajahu
1 muna
1 sl heledat muscovado suhkrut
100 g külma võid
1 sl külma vett
Kate:
400 g rabarbrit
2 dl vahukoort
2 munakollast
1 tl vanilliekstrakti
3 sl suhkrut
1 apelsini riivitud koor
1 sl apelsiniõie vett
Mõõda põhja ained köögikombaini ja töötle, kuni moodustub tainapall. Suru tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele ning pane pooleks tunniks külmkappi. Tükelda rabarber.
Pane ahi soojenema 200 kraadi peale. Võta vorm külmkapist ja torgi tainas kahvliga auguliseks. Pane ahju ja küpseta tainast 15 minutit.
Samal ajal valmista vanillikaste. Sega munakollased suhkruga ja riivi juurde apelsinikoor.
Kuumuta koor pliidil keemiseni. Lisa vähehaaval kuuma koort munasegusse ja sega hoolega. Ühenda koor ja munasegu tõsta pliidile ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb.
Tükelda rabarber ja sega apelsiniõie veega.
Vala muna-kooresegu eelküpsetatud tainale, tõsta peale tükeldatud rabarber ja küpseta veel 200 kraadises ahjus 20 minutit. Lase jahtuda. Tõsta külmkappi paariks tunniks tahenema.
No comments:
Post a Comment