Külmad suvesupid on kuumalaine päevadel kullahinnas. Mõnusalt jahutava suutäie saab valmis siuh-säuh. See supp jäi mu meeli kummitama Piparmündi koka repertuaarist. Just nii, või siis ikka umbes nii, oli see ka Piapmündis valmistatud. Koka sõnul sama moodi nagu tema ema alati okroškat teinud on. Veega lahjendatud hapukoore ja äädikaga. Väga maitsev ja komponente saab vahetada oma äranägemise järgi, või siis valida need, mis parasjagu külmkapis olemas. Saare hapukoor on kena siidine ja ei lähe veega segamisel tükki.
Okroška
4-le
1 tops (400g) 20% (Saare)hapukoort
400 g vett
1 sl 30 % äädikat
1 sl suhkrut
300-400 g suitsutatud turska
värsket kurki
rediseid
keedetud muna
hapukurki
soola
maitserohelist (tilli, murulauku, koriandrit)
Pane kaussi/kannu äädikas ja suhkur, sega. Lisa hapukoor ja vesi ning sega ühtlaseks. Tõsta kõrvale.
Puhasta kala luudest ja rebi väikesteks tükkideks. Haki kurgid, redised ja keedetud muna. Pane ained kaussi ja vala peale hapukoore-äädika segu. maitsesta vajadusel soolaga ja lisa hakitud maitseroheline.
Ma pean ütlema, et oled hästi laheda pildistamisaluse leidnud:)
ReplyDeleteTerav silm, Ragne:) Kuigi see oli mõeldud seinapildiks, sobib see ka suurepäraselt lauaks.
Delete