July 25, 2009
Suitsuahven
Selle aasta esimene ahjutäis suitsukala on küpsetatud. Kuidas isa seda täpselt teeb ma ei teagi, igatahes istub ta seal tunde ja valvab hoolega. Nagu ikka hea asjaga, kui pole ammu saanud tahaks hästi palju. Esimene ports kalu süüakse ikka soojalt ja näpuvahel. Ülejäänutest sai järgmisel päeval salat.
peotäis rukolat
mõned koriandrilehed
basiilikulehti
tomat
3 hapukurki
2 värsket kurki
väike purk kappareid
väikeseid värskeid kartuleid
suitsukala
Salatikaste
munakollane
1 spl prantsuse sinepit (seemnetega)
1 spl mett
3pl oliivõli
soola
pipart
Panin kartulid keema. Rebisin salatilehed ja tükeldasin kurgid ja tomati. Ladusin kõik ained vaagnale, viimasena soojad kartulid. Segasin salatikastme, valasin salatile ja segasin õrnalt läbi. Kaunistasin kurgirohu õitega.
Magustoiduks tükeldasin ananassi ja segasin värske hakitud piparmündiga. Värske piparmünt on mu üks suviseid lemmikuid, puistan seda nüüd pea igasse salatisse. Eriti hea on ta kurgi ja meloniga salatis.
Tere!
ReplyDeleteSooviks seda postitust avaldada Blogileht.ee-s. Palun võtke ühendust dagmar@blogileht.ee!
Blogileht on toimetatud blogide kogum, kuhu meie toimetajad valivad igal nädalal välja uusi ja põnevaid blogipostitusi. Ilma loata me midagi ei avalda:)