August 1, 2009
Kukeseenepirukas
Kui kukeseene kastet juba küllalt söödud, tuleb isu piruka järgi. Seekord proovisin feta juustuga ja jäin tulemusega väga rahule. Tuleb arvestada muidugi feta soolasusega ja seentele soola lisama ei peaks. Eriti meeldis mulle täistera jahuga põhi. Üsna toitev õhtueine, lisandiks sobib roheline salat ja külm valge vein. Suvine hoovihma krabin ja soe kukeseenepirukas. Õdus õhtu, las kallab......
Põhi:
100 g võid
1 dl nisujahu
1dl täisterajahu
1 tl paprikapulbrit
¼ tl soola
2 sl vett
Täidis:
300 g kukeseeni
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 sl võid
100 g feta juustu
hakitud peterselli
värsket hakitud estragoni
3 muna
2 dl toidukoort
musta pipart
Sega pehme toasooja või hulka maitsestatud jahud, lisa vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas võiga määritud pirukavormi nii, et äärde jääksid kõrgemad servad. Eelküpseta põhi u 10 min. Haki seened ja sibul ning prae need võis pannil kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Jahuta segu, lisa murendatud feta, petersell ja estragon. Vahusta kergelt munad ja sega need koos koorega ülejäänud täidisega. Maitsesta pipraga. Vala kõik vormi ja küpseta pirukat 200kraadises ahjus 35 minutit. Vajadusel kata vorm küpsetuspaberiga, et pirukas ei kõrbeks.
No comments:
Post a Comment