April 21, 2010
Angerjasupp
Idee tuli Tuulilt omalt poolt lisasin vaid kurvalt külmkapis lebava fenkoli ja nii ta sündis. Jätkus kahele.
300 grammi suitsuangerjat
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 fenkol
400-grammine purk purustatud tomatit
peotäis värsket basiilikut
1-2 tl Tabasco kastet
300 ml kalapuljongit
suhkrut
soola
pipart
õli
Puhasta kala. Tõsta puhastatud kalatükid kõrvale ning kalaluudel ja nahale kalla peale külm vesi ning lase keema tõusta ja keeda umbes 15 minutit. Kurna läbi sõela. Haki sibul , küüslauk ja fenkol. Hauta neid mõni minut õli sees keskmisel kuumusel. Lisa purustatud tomatid ja kalapuljong. Kuumuta keemiseni. Lisa tabasco ja suhkur. Timmi maitse parajaks ja püreeri supp saumikseriga. Tõsta puhastatud kalatükid sisse ja keeda veel 5 min. Puista peale hakitud basiilik.
Supp on sametine ja maitseküllane. Panen siia kirja, et vajadusel kiiresti jälle leiaksin. Iseenesest on selle supi keetmine muidugi nii lihtne, et retseptis näpuga järge ajama ei peakski.
No see näeb udupeen välja. Peab mõtlema mingi väärika ürituse ja järgi tegema!
ReplyDelete