April 15, 2010
Tort emale
See hõrgutav tort jäi silma juba tükk aega tagasi, kui Liina sellest ilmekalt kirjutas. Namiski olemas ja palju kiidetud. Nüüd on ta siis proovitud ja arvan, et see on üks täiuslikumaid torte , mida kunagi söönud olen. Tegin koogi emale sünnipäevaks. Maiustamiseks jätkus sellest 12-le. Hea on torti jagada suurema seltskonnaga, sest muidu....
Brownie, toorjuust ja vaarika-vahukoor – loomulikult rammus, kuid patuselt hea, juba mõtlen välja õigustusi, miks kooki korrata.
Suhkrut siiski vähendasin.
Brownie-kiht
200 g tumedat šokolaadi
200 g toasooja pehmet võid
100 g muscovado suhkrut
3 muna
110 g nisujahu (2 dl)
Cheesecake-kiht
450 g maitsestamata toasooja toorjuustu
100 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 suurt muna
Vaarika-vahukoorekiht
300 ml vahukoort
1 sl suhkrut
300 g külmutatud ja sulatatud vaarikaid
Määri 26 cm koogivorm võiga ning kata küpsetuspaberiga. Valmista esmalt brownie-põhi. Sulata šokolaad vesivannis. Vahusta toasoe pehme või suhkruga kreemjaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu, viimasena lisa sulatatud šokolaad. Kalla ettevalmistatud vormi.
Cheesecake-kihi jaoks vahusta toasoe pehme toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks, siis lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Kalla ettevaatlikult vormi brownie-kihi peale.
Küpseta 170-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni toorjuustukiht on tahenenud ja servadest kergelt kuldne. Võta koogivorm ahjust välja ja lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani, jahedas taheneda. Enne serveerimist vahusta rõõsk koor suhkruga, lõpupoole lisa sulatatud vaarikad. Kata kook vaarikavahuga ning kaunista tervete vaarikatega.
Teretulemast fännklubisse. Küll leiad ka vabanduse peatseks taasküpsetamiseks :)
ReplyDeleteNo peab ka ära ikka proovima!
ReplyDelete