May 3, 2010

Lihapallid karulauguses kastmes


Hakkliha ei inspireeri mind toiduvalmistamisel kuigi tihti. Erandiks on vaid lambahakkliha. Seekord sattus poetuuril korvi veise-lamba hakkliha. Sellest sündisid idamaise nüansiga hakklihapallid rohelises kastmes. Kastme värvis roheliseks teadagi hetke lemmik, karulauk.

Lihapallid

500g veise-lamba hakkliha

1 tl jahvatatud kurkumit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid
4 purustatud küüslauguküünt

1 sidruni mahl

soola, pipart

Kaste

punt karulauku
peotäis siledalehelist peterselli
1 laimi mahl
soola
pipart
1 dl maitsestamata jogurtit


Haki küüslauguküüned. Sega hakkliha maitseainetega lisa juurde hakitud küüslauk, sidruni mahl ja maitsesta soola, pipraga. Veereta märgade käte vahel väikesed pallid ja lao küpsetuspaberiga kaetud plaadile Küpseta 200 kraadises ahjus u. 15 minutit.

Kastme jaoks pane hakitud ürdid, laimi mahl ja maitseained köögikombaini ja töötle ühtlase massi saamiseni. Sega juurde jogurt. Naudi lihapallide ja rohelise salatiga.

3 comments: