September 18, 2010

Martsipanine õunakook


Õunasaak on ettearvamatu. Eelmisel aastal olid meie aia kõik kuus puud üsna nukrad. Oli täpselt 3 õuna kõigi peale kokku. Seevastu nüüd uhkeldavad kaunite punapõsksete iludustega ja mõnel puul on oksad viljade raskuse all lausa lookas. On õunaaeg, jah alles nüüd, nädalaid hiljem, kui tavaliselt. Ilma õunakoogita pole sügisel õiget maitset, nii, et ahi sooja. Retsepti piilusin siit , kook sai mahlane ja õige magus:)


100 g martsipanimassi
3 muna
1 dl heldat muscovado suhkrut
180 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 dl piima
50 g võid
4-5 haput õuna

Koori ja tükelda õunad. Sulata või ja jahuta. Riivi martsipan (seda on hõlpsam teha, kui hoida martsipanimassi eelnevalt külmkapis). Vahusta munad suhkru ja riivitud martsipaniga. Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga ning lisa munamassile. Sega juurde sulavõi ja piim. Sega õunatükid ettevaatlikult tainasse ja vala segu vormi. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit, kuni kook on kaunilt kuldne.

No comments:

Post a Comment