October 8, 2010
Seenepirukad.
Sfääris ja Moonis maitsesin vaheldumisi väikseid seenepirukad. Olid suussulavad, õrnakesed. Pikalt peale söömist kummitasid need hõrgud ampsud mind ikka veel edasi. Kuni ahvatlusele järele andsin ja viimased seened tillukestesse pirukatesse vormisin. Taina valmistasin Tuuli kirjelduste järgi. Sama tainast proovisin veel õrnõhukese pohlakoogi aluseks. Mõnusalt mure, aga vormimiseks elastne tainas sobis oivaliselt mõlemale.
Tainas
150 gr jahu
100 gr võid
100 gr kohupiima
1/2 tl soola
1 munakollane
Täidis
300 g seeni (mul olid kuuseriisikad)
1 sibul
1 porgand
võid praadimiseks
soola
pipart
Segasin taina komponendid köögikombaini abil. Panin tainapalli külma tahenema.
Praadisin sibula klaasjaks, lisasin riivitud porgandi ja tükeldatud seened. Maitsestasin. Rullisin jahusel laual taina õhukeseks. Lõikasin klaasi abil ratasteks. Tõstsin lusikatäie seenesegu vahele ja muljusin ääred kokku. Küpsetasin 200 kraadi juures u. 10 minutit. Antud kogusest sain umbes 20 tillukest pirukat.
No comments:
Post a Comment