October 8, 2010
Pohlakook sorbetiga
Hapukad pohlad on ilusad marjad ja küpsetamise jaoks nagu loodud. Mulle need kirbed marjad meeldivad kohe väga. Puistan neid sageli erinevatesse küpsetistesse ja salatitesse. Beatrice pohlakook oli mul ikka veel meeles. Ega see mälupilt enne ei tagane, kui kook ka minu laual ilutsenud. Nii ta siis sündiski, kui pirukatainast üle jäi. Kohupiima-muretainas oli oivaliseks põhjaks ka marjadele. Marju jätkus veel sorbetti jaoks. Sorbett sai eriti rikkalik kolme munavalge tõttu. Tundus lausa kreemina, mis muutis lihtsa koogikese suisa pidulikuks.
Pohlasorbee
3 dl pohli
2 dl tooroosuhkrut
3 munavalget
Keetsin pohlad suhkruga kokku 15 minutit. Püreerisin sauseguriga ja lasin jahtuda. Lasin külmkapis seista mõned tunnid, et segu oleks piisavalt külm. Vahustasin munavalged tugevaks vahuks ja segasin munavahu hulka pohlapüree. Õhulise püreega võib maiustama asuda juba selles etapis. Magustoidu nimi oleks siis pohlavaht.
Mina valasin segu jäätisemasinasse ja paarikümne minuti pärast oli külm maius valmis, millel nimeks sorbee.
150 gr jahu
100 gr võid
100 gr kohupiima
1/2 tl soola
1 munakollane
2 dl pohli
heledat muscovado suhkrut pinnale raputamiseks
kaneeli
Segasin taina komponendid köögikombaini abil. Panin tainapalli külma tahenema.
Tunni pärast rullisin jahusel laual taina õhukeseks, lõikasin servad sirgeks ja asetasin hellalt ahjuplaadile, küpsetuspaberi peale. Katsin pohladega ja surusin marju kergelt tainasse. Puistasin üle suhkruga ja raputasin peale kaneeli.
Ahjus 200 kraadi juures küpses kook u 15 minutit, kuni servad kaunilt kuldseks muutusid.
Serveerisin koos pohlasorbeega.
Labels:
kook
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Imeilusad värvid, väga isuäratav!
ReplyDeletemilline ilu.
ReplyDeletema vahust kaugemale pole jõudnud, nii hea mõrkjas-magus oli limpsida:) Sorbee sobis kindlasti koogiga nagu valatult.
Tänud:)
ReplyDeleteMari -Liis vaht on ka ütlemata mõnus ja kerge magustoit pohladest.