October 19, 2010

Ahjuõunad


Kui õunad ahju pistsin oli mul kavas ahjuõuna jäätis. Küpseid kaunitare ahjust välja võttes, aga uimastas mind magus kaneeli ja kardemoni aroom. Ei hakanud kauem ootama ja vaeva nägema. Üks hääl sosistas veel, et pane šokolaadi ikka ka. Sai tehtud ja õunad kuumalt nahka pistetud.
Oli nostalgiast kantud argiõhtu, hubane ja soe.


4-5 õuna
2 spl tumedat muscovado suhkrut
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud kardemoni
kreeka pähkleid
peotäis jõhvikaid
100 g valget šokolaadi


Eemalda õuntel seemnekojad. Lao ahjuvormi tihedalt üksteise kõrvale. Sega omavahel suhkur, kaneel ja kardemon ja hakitud kreeka pähklid ning jõhvikad. Suru segu õõnsuste sisse. Ülejääk puista õunte vahele. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni õunad on pehmed. Sulata veevannil šokolaad ja nirista õuntele.

3 comments:

  1. Tere
    Soovime teiega ühendust võtta, et saata üks huvitav koostööpakkumine. Palun jagage mulle oma e-maili, saadaksin sinna täpsema info:)

    Maarja, esindades Restoran El Pashat
    maarja@altex.ee

    ReplyDelete
  2. Minu lapsepõlves vanaema tegi pidevalt ahjuõunu, aga mulle eriti ei maitsenud ja ikka nurisesin, et pole piisavalt magusad. Sul hea lahendus neid šokolaadiga tuunida :)

    PS: Saan aru, et postituse pealkiri on väike näpukas, aga kindlasti on olemas ka mingi hea teooria, kuidas õunad suhkru ja kardemoniga ajutegevusele kasulikult mõjuvad (nt tõstavad õnnehormoonide tootlust vms ;))

    ReplyDelete
  3. Hehee! Väga hea tähelepanek, Liina! Kuid arvan, et aju mõjutamiseks võiks šokolaadi rohkem olla:D Las siis jäävad ikka ahjuõunteks:) Tänud:))

    ReplyDelete