November 16, 2010

Kaneelirullid a la Cinnabon ∗


Seekord ehin blogi võõraste sulgedega. Ainus asi, mida mina nende rullide õnnestumiseks tegin oli viide tainaretsepti osas. Lahkusin kodust ja tagasi tulles ootas köögis värskelt valminud plaaditäis ahvatlevalt lõhnavaid kaneelirulle, rikkaliku toorjuustukreemiga. Mmmm... Kuigi minu armasa teismelise köögiaskelduste põhjuseks oli isadepäev ja maius isa meeleheaks meisterdatud, sain ju minagi suu magusaks. Teatud põhjustel ma ise väldin rikkalike, nisujahust küpsetiste küpsetamist, aga kui nad juba valmis on, pole pääsu. Sirutasin oma ahne käe ikka ja jälle uue ampsu järel. Pidupäeval ju võib, eriti siis, kui maitseb patuselt hea:)
Tundub, et köögis mässamine on nakkav ja see on ainult puhas rõõm.


Tainas

5 dl käesooja piima
1 pakk kuivpärmi
13 dl nisujahu
1 tl soola
1,5 dl suhkrut
150 g võid

Täidis

50 g sulatatud võid
kaneelisuhkrut

Kreem

150 g toorjuustu
2 dl tuhksuhkrut
1 spl piima
3 spl võid
1 tl vanillisuhkrut


Sega kuivpärm jahuga. Soojenda piim ja sega juurde umbes pool jahukogusest. Lisa sool ja suhkur. Lisa osade kaupa veel jahu ja sega. Lisa toasoe või ja sõtku tainast, segades osade kaupa jahu juurde. Tainas peab olema parajalt pehme, lööma käte küljest lahti ja rullimist kannatama. Jäta sõtkutud tainas tunniks kaussi rätiku alla sooja kohta kerkima. Kui tainas on kahekordistunud sõtku õhumullid välja ja rulli jahusel laual lahti. Pintselda üle sulavõiga ja raputa peale ohtralt kaneelisuhkrut. Keera rulli ja lõika 1,5 cm paksused tükid. Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel kerkida pool tundi, kuni rullid on külgepidi kokku kleepunud. Küpseta 225 kraadises ahjus 20 minutit. Mikserda omavahel toorjuust, sulavõi ja piim. Lisa suhkrud ja vala kreem rullidele.

Cinnabon

8 comments:

  1. oioioi kui isuäratav! tervitused ja aplaus pagarile.

    ReplyDelete
  2. Ülitubli saavutus! Teismelistel on ming hea suhe pärmitainaga - minu varateismeline laps suudab parima pizzataina meisterdada ja täiesti iseseisvalt. Peaks neilegi kaneelirullide ideed tutvustama, maitseb neile hullupööra, seni olen ise pidanud ainult valmis tegema.

    ReplyDelete
  3. Tõesti uskumatult vägev saavutus. Näevad välja nagu profi käe alt tulnud!

    ReplyDelete
  4. Tänud! Annan pagarile kiidusõnad edasi:)

    ReplyDelete
  5. Taigna all on 1,5 dl suhkrut, aga millal ja kas teda tainasse endasse lisada pole öeldud. Alguses paningi taina kerkima kui tuli meelde et pärm vajab suhrut. (vist). Ei ole varem pärmi tainast teinud nii et tõesti peensusi ei tea. lõpuks läksin segasin suhkru kerkiva taina hulka. Ei tea kas tuleb välja või ei - nii palju ma tean et küpsetamine on nagu keemia eksam - kogused võivad õiged olla aga kui valel ajal midagi lisada või järjekord sassi ajada läheb katse untsu.

    ReplyDelete
  6. Aitäh, vägahea retsept !😊

    ReplyDelete
  7. Hei, tegin taigna täna hommikul isadepäevaks lauale, aga see piima ja jahu suhe ei klapi. Panin 4 dl piima ja kuna või kogus on ka 150gr sulavõid,siis jahu 13 dl jäöb väheks. Lisasin veel ühe dl jahu juurde. Muidu jäöb oöris vedel. Kuna ilen palju pörmitaigent teinud siis tean kuidas ja mida. Kes päris võhik on, sellel läheb küll untsu.

    ReplyDelete
  8. samuti lisasin käejärgi jahu juurde, sest tundus liiga limane

    ReplyDelete