June 15, 2010

Cannellonid kahe täidisega


Lasanje pole mitte ainult Garfieldi lemmik. Minu armas tütar jumaldab seda samamoodi või isegi natuke rohkem. No ikka niipalju, et see oli üks esimesi toite mille tegemise ta selgeks sai ja nüüd valmivadki parimad lasanjed tema käe all.
Eks minagi, nagu iga ema, tahan pakkuda oma võsukesele toitu, mis meeldiks. Kui nüüd päris aus olla, siis enamasti katsetan siiski roogadega, mis mu lapses suurt vaimustust ei ärata. Kui süümekad päris suureks kerivad tõmban tagasi ja proovin jälle olla arusaadavam talle oma toiduvalikuga. Just nüüd, kui lõpueksamid käimas on toeks olemine eriti vajalik. Üks meeldiv kõhutäis on ju ometi osa sellest:)
Võtsin ette cannellonid. Need on suured seest õõnsad silindrikujulised pasta torud. Sobivad täitmiseks ning kastmega üleküpsetamiseks ehk gratineerimiseks. Hakkliha täidisega cannellonid on vaid vormilt lasanjest erinevad nii, et sobisid tingimusteta. Mulle jälle meeldib väga ricotta- spinati täidis. Hoogsa kasvuga spinatipuhmad kasvhoones lausa anusid potti pääsemist. Eks nende cannellonide täitmisega üksjagu pusimist ole, kuid ei midagi ületamatut. Värskest tainast lasanjeplaadile täidise tõstmine ja seejärel rullimine on ka võimalus. Mina kasutasin siiski paki pastat.


Cannelloni lihaga

10 cannelloni pastatoru

500 g hakkliha(mul oli lamba-veise)
1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl värsket hakitud rosmariini
2 sl värsket hakitud punet


tšillipulbrit
400 g purustatud tomatit 

soola

musta pipart

Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta õlis sibul klaasjaks, lisa küüslauk. Lisa juurde hakkliha ja prae läbi. Sega juurde purustatud tomatid ja maitsesta rosmarini, pune, tšillipipra ja soolaga. Kuumuta segu veel veidi. Lase segul pisut jahtuda ning täida väikese lusika abil cannelloni torud. Lao täidetud torukesed võiga määritud vormi üksteise kõrvale. Vala peale bešamellkaste ja küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit ehk kuni kaste on imendunud ja pasta valmis.

Bešamellkaste


50 g võid

3 sl nisujahu 

4 dl piima
soola

pipart

veidi riivitud muskaatpähklit 

50 g riivitud parmesani

Sulata potis või. Sega jahu vähese piimaga. Vala ülejäänud piim sulanud või juurde. Kuumuta hetk ja lisa vähehaaval ning pidevalt segades piima jahu segu. Kuumuta kastet segades, kuni see pakseneb. Maitsesta kaste soola, pipra ja muskaadiga.
Tõsta pott tulelt, sega juurde riivitud juust.



Cannelloni ricotta ja spinatiga

400 g värsket spinatit

250 g ricotta juustu
riivitud muskaatpähklit
1 küüslauk
400 g purustatud tomateid
värsket basiilikut 

värsket punet

8 cannelloni pastatoru

soola 

musta pipart
suhkurt
2 spl võid
riivitud parmesaani

Sulata või. Kuumuta selles hakitud küüslauku. Tõsta juurde spinat ja hauta mõni minut, kuni spinat on pehmenenud. Sega juurde ricotta maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Täida seguga cannelloni torud ja aseta küpsetusvormi üksteise kõrvale. Kuumuta potis purustatud tomatid, lisa juurde hakitud küüslauk ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga vajadusel lisa veidi suhkrut. Vala tomatikaste täidetud pastatorudele, puista peale riivitud parmesani. Küpseta 200 kraadi juures kuni pasta on pehme. Umbes 20 minutit.

10 comments:

  1. Isuäratavad pildid :) Ühes saates jäi silma nipp cannellonide täitmiseks: täidis panna tordipritsi ja siis selle abiga pigistada cannelloni sisse- väga lihtne.
    PS! blogi uus nägu on väga ilus ja värske!

    ReplyDelete
  2. oeh, nüüd läks küll kõht tühjaks :) Ma võtaks kohe mõlema täidisega :) Ja pildid muidugi superahvatlevad ka...

    Garfield Triin

    ReplyDelete
  3. Tean, kui raske on sellist tüüpi toitudest saada isuäratavaid pilte, aga Sul on see õnnestunud suurepäraselt!

    ReplyDelete
  4. Jah, muidugi Neve, pritsiga oleks ju hõlpsam. Nüüd meenub mullegi see nipp. Järgmine kord hea kasutada. Tänud Klimp ja Aet!

    ReplyDelete
  5. mulle meeldib ka väga just see ricotta-spinati kooslus. Tegin hiljuti ravioole ricotta-nõgese täidisega,oli ka väga mõnus.
    Mulle meeldib väga uus blogi kujundus- helge ja soe.

    ReplyDelete
  6. Tõestuseks, et Sa teed ikka häid pilte, panen lingi sarnasest toidust, mille pilt pole üldsegi mitte paremate killast ja tegu pole mingi "rõvetoidublogiga" :)
    http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/awesome-spinach-and-ricotta-cannelloni

    ReplyDelete
  7. eks ta ikka õige ole, et maitse üle kakeldakse, mitte ei vaielda;) aga pildid on muidugi ilusad.

    ReplyDelete
  8. kas kogused on kahele või kolmele? tahaks täna teha neljale.

    ReplyDelete
  9. Lisasin täidisele kilu ja kappareid. Bešamelliga ei viitsinud jamada, segasin hapukoort, kohvikoort, majoneesi, mädarõika-kastet ja parmesani, marineeritud sinepiseemneid. Tulemusega võis rahule jääda, esimese korra kohta.

    ReplyDelete