February 25, 2011

Isamaalised ampsud metsast, merelt ja sahvrist





Seenesalat


kuuseriisikaid omas mahlas( peotäis või paar)
2 šalottsibulat
2 hapukurki
1 dl hapukoort
soola
pipart
peterselli

Hakkisin kõik komponendid peeneks ja segasin eelnevalt nõrutatud hapukoorega.





Kiluleib munaga

100g kilufileed
80 g toorjuustu
murulauku
1 muna
paar viilu rukkileiba

Mikserdasin kilu, toorjuustu ja murulaugu ühtlaseks pastaks. Keetsin muna ja purustasin kahvliga.
Lõikasin leivaviilud väikesteks ruutudeks ja tõstsin peale kilupasta. Raputasin peale purustatud muna.



Tursk kartulipliinidel

200 g suitsuturska
2 väikest šalottsibulat
1 hapukurk
2 dl nõrutatud hapukoort( kasutasin Nopri oma)
soola
pipart

5 kartulit
1/2 dl piima
2 muna
4 spl jahu
1 spl võid
soola

õli ja võid praadimiseks

Puhastasin kala ja pudistasin kaussi. Hakkisin sibula ja kurgi peeneks. Segasin kõik ained nõrutatud hapukoorega. Jätsin salati külma maitsestuma.

Keetsin kartulid pehmeks ja purustasin koos piimaga. Jahutasin. Eraldasin munakollased valgetest. Segasin juurde lahtiklopitud munadkollased, jahu ja sulatatud või. Viimasena segasin juurde vahustatud munavalged. Maitsestasin soolaga. Panin segu väikesesse kilekotti, lõikasin nurga maha ja pigistasin väikesed törtsud kuumale pannile või ja õli segusse. Praadisin keskmisel kuumusel pliinid kuldseks. Lasin jahtuda ja serveerisin koos tursasalatiga.

Elis on kirjutanud pliinidest ja suitsutursast nii.





Sõir rukkileival


2 comments:

  1. Sa tegid seda jälle! Eelmise aasta suupistete juures ma juba õhkasin...:)

    ReplyDelete
  2. Kaunis ja niii ahvatlev! Väga armsad ja kodused suupisteideed.

    ReplyDelete