February 25, 2011
Sõir
Suhtusin sõira üsna leigelt, kuni sain maitsta Tuuli tehtud lausa jumalikku pehmet toorjuustu-laadset sõira. Saidafarmi kohupiimast olen juba pikemat aega sõltuvuses, niisiis asusin tegutsema
500 g Saidafarmi kohupiima
1 l toorpiima (Pajumäe)
50 g võid
2 muna
5 küünt küüslauku
1 tl soola
peotäis hakitud maitserohelist
(koriandrit, murulauku ja rohelist sibulat)
Panin piima potti keema. Segasin kohupiima ühtlaseks ja valasin keeva piima sisse. Kuumutasin kuni vadak hakkas kohupiimast eralduma, see toimub juba paari minuti jooksul. Vadak on kollakas läbipaistev vedelik, mis tekib kalgenduva kohupiimataolise massi vahele.
Eemaldasin poti tulelt ja tõstsin massi sõelale nõrguma. Nõrutasin umbes 15 minutit. Sulatasin potis või ja segasin juurde kohupiimamassi.Segasin läbi ja lisasin lahtiklopitud munad. Hakkisin küüslaugud ja maitserohelise ning lisasin massile. Maitsestasin soolaga. Kuumutasin veidi, kuid keema ei lasknud. Laotasin marli kausile ja tõstsin segu sisse. Lappisin marli otsad peale ja jätsin kerge vajutuse alla ööpäevaks külmkappi nõrguma.
Minu sõir sai hästi kreemine, pigem määritav, kui lõigatav. Maitseb parim värskel kodusküpsetatud leival.
No comments:
Post a Comment