July 30, 2011
Kirsikook martsipaniga
Kirsipuu me koduaias on kõrge. Seal ladvas on need kõikse magusamad marjad. Zoom- objektiiviga saab marjad kätte küll. Kuidas, aga koogi jaoks vajalik kausitäis alla tuua, see on küsimus?
Vaja läheb kõrget redelit ja pikka meest. Veerand tundi ja kauss on ääreni täis.
Põhi:
2 dl kaerajahu
2 dl nisujahu
125 g võid
2 spl külma vett
3 spl heledat muscovado suhkrut
näpuotsaga soola
Täidis:
300g kirsse
100 g martsipani
Kate:
400g maitsestamata kohupiimapastat
250 g hapukoort
poole sidruni mahl
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
Taina valmistamiseks mõõda jahud köögikombaini, lisa sool ja suhkur, külm või ning surista veidi. Timmi veega segust tainapall. Keera tainas toidukilesse ja lase külmkapis tunnike “puhata“.
Rulli tainas jahusel laual lapikuks ja suru võiga määritud 28 cm koogivormi põhjale ja külgedele. Torgi kahvliga auguliseks, katta fooliumi ja raskusega ning eelküpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
Puhasta kirsid kividest. Riivi külmkapis seisnud martsipan. Aseta kirsid eelküpsetatud põhjale, raputa peale riivitud martsipan. Sega kohupiimapasta suhkrute ja hapukoorega, lisa ükshaaval munad. Vala segu kirssidele ja küpseta 180 kraadi juures 50 minutit.
Mmm, suu jookseb vett. Meil lõunas on kahjuks kirsid selleks korraks juba läbi.
ReplyDelete