Hea, kui on ikka tagavarad sahvrist võtta. No hea küll sügavkülmast, mis ongi ju moodne sahver. Minu sahvris on lademetes kõrvitsapüreed, mis nii kiiret kasutust leiab, et pean juba varsti lisa hankima minema.
See õhkõrn suflee on kui jalutskäik pilvepiiril:)) Soolane variant sobib hästi kanaroogade lisandiks ja vaid veidike komponentide korrigeerimist, kui õhuline magustoit ongi valmis. Magusamale variandile sobib sutsuke tumedat šokolaadi peale riivida ja murendada lisaks
paar pekaaanipähklit.
Kõrvitsasuflee
500 g kõrvitsapüreed (rösti kõrvitsast lõigatud sektoreid ahjus 200 kraadi juures 20 minutit, eemalda koor ja püreesta sauseguriga)
2 dl vahukoort
3 muna
riivitud muskaatpähklit
2cm jupp ingverit
1 tl pomerantsi
soola
valget pipart
Vahusta munavalged tibakese soolaga tugevaks vahuks. Sega vaht kergelt kõrvitsapüreega. Jaga portsjonvormidesse ja küpseta vorme “nabani” veevannis 200 kraadises ahjus 30 minutit.
Magus suflee
500 g kõrvitsapüreed
2 dl vahukoort
3 muna
muskaatpähklit
2 cm jupp ingverit
1 tl pomerantsi
2 tl kaneeli
100 g suhkrut
vahtrasiirupit
tumedat šokolaadi
peotäis pekaanipähkleid
Pane kõrvitsapüree potti ja lisa koor. Keeda madalal kuumusel 10 minutit. Lisa riivitud ingver, muskaatpähkel, pomerants ja kaneel. Lase veel sutsuke podiseda ja tõsta jahtuma. maitsesta vahtrasiirupiga. Eralda munavalged kollastest. Klopi munakollane kergelt segamini ja sega jahtunud püreega.
Vahusta munavalged tibakese soola ja suhkruga tugevaks vahuks. Sega vaht kergelt kõrvitsapüreega. Jaga portsjonvormidesse ja küpseta vorme “nabani” veevannis 200 kraadises ahjus 30 minutit.
No comments:
Post a Comment