Siin blogis pole ammu midagi magusat leidunud. Nüüd on aeg pakkuda ja põhjust ka. Minu armas virtuaalne toidupäevik peab tähtpäeva ja selle perenaisena on mul au pakkuda üks kosutav suutäis. Pidukook tuli välja maitsev ja mahlane. Tehtud on see mandlijahust, avokaadost ja ilma suhkruta. Seega väga moekas ja ajakohane:)
Aeg aga on sealmaal, et blogil täitub viies aastaring. See on olnud ilus aeg, õpetlik, arendav ja loov. Juhtunud on palju ja muutunud nii mõndagi. Ma olen tänu blogile sattunud vaimustavasse seltskonda ja peadpööritavatesse afääridesse, aga kõige tähtsam on see, et selle ajaga on mu enda söögivalmistamise oskused suure sammu edasi astunud.
Teen kummarduse ka kõigi blogilugejate eest, kes siit ikka ja jälle läbi astuvad. Erilised tänud Teile, kes Te olete vaevaks võtnud oma sõnumi maha jätta.
Tulge jälle! Ootan Teid oma köögis või lähen kolan vahepeal kuskil restoranis:)
Piret
Avokaadokook
2 küpset avokaadot
300 g mandlijahu
1 tl soodat
1 tl soola
2 muna
1,5 dl vedelat mett või agaavisiirupit või 1 dl pruuni roosuhkrut
3 sl naturaalset kakaopulbrit
100 ml keevat vett
1 tl vanilliekstrakti
100 g tumedat šokolaadi
60 ml vahukoort
30 g pistaatsiapähkleid
30 g granaatõunaseemneid
Pane ahi soojenema 180 kraadile. Kata lahtikäiva küpsetusvormi (20 cm läbimõõduga) põhi küpsetuspaberiga, määri küljed võiga.
Sega kakao keeva veega, kuni see lahustub ja tõsta kõrvale jahtuma.
Poolita avokaadod ja eemalda kivid. Püreesta sauseguriga kreemjaks.
Suures kausis sega mandlijahu, sooda.
Vahusta eraldi kausis munad, lisa mesi või siirup. Lisa kakao, vanilliekstrakt ja avokaadopüree. Sega vedelad ja kuivad ained omavahel ning vala segu ettevalmistatud vormi. Küpseta 40 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Haki šokolaad, lase vahukoor keema tõusta ja eemalda tulelt. Sega šokolaad kuuma koore sisse ja lase sulada. Määri šokolaadisegu koogile ja kaunista hakitud pähklite ja granaatõunaseemnetega.
Kulla Piret, aitäh sulle nende viie aasta eest, kui oled meiega jaganud lennukaid ideid, ilu, elamusi - ühesõnaga, puhast rõõmu! Palju õnne blogi esimese juubeli puhul ja küll me veel klaase ka kokku lööme!
ReplyDeleteTänud Mari-Liis ja kõlistamiseni!
DeleteHip-hip-hurraaa Piret! Rohkelt ideid, põnevaid retsepte ja sama isuäratavaid toidufotosid järgnevateks aastateks.
ReplyDeleteAitäh, Ragne!
DeleteKôigepealt Palju ônne blogi 5-aastase sünnipäeva puhul! Ma vist kordan ennast, aga sinu blogi on maitsete lisaks ka silmale esteetiliselt kaunis vaadata.
ReplyDeleteJa siis, avokaado koogi valmistamisel on minule täiesti uus asi. Ma ei ole seda varem näinud. Pônev. Peab meelde jätma.
Tänud, Voisula heade sõnade eest! Avokaadokooki tegin mina ka esimest korda ja soovitan muidugi soojalt:)
DeleteEsimene korralik juubel, palju õnne ja aitäh sulle toredate emotsioonide jagamise eest! Sinu lugude juures tekib vahel tunne nagu oleks ise kohal käinud. Et neid ilusaid hetki, mida teistega jagada, ikka jätkuks ja jätkuks :)
ReplyDeleteAitäh, Ülle, tundub, et oskad lugeda ka ridade vahelt:)
DeleteÕnnesoovid väärika tähtpäeva puhul!
ReplyDeleteTänud, Pille!
DeletePalju önne! Puhas rööm on lugeda seda blogi ja maitsemeeltega kaasa elada vöi lausa ise antud retsepte proovida! Absoluutne fänn Kesk-Saksamaalt
ReplyDeleteHuh, nii äge, et blogi fänne ja veel absoluutseid:) leidub nii kaugel. Olen väga tänulik ja rõõmus.
DeletePokaal parimat šampanjat ja pop kook on sel tähtsalt puhul absoluutselt omal kohal! :D Suured, soojad ja magusad õnnesoovid juubeli puhul! :)
ReplyDeleteSuur tänu, hea Maarja! Kõlistame virtuaalseid klaase:)
DeletePalju õnne! Nagu Ülle juba ütles, minagi tunnen Sinu lugusid lugedes nagu oleks ise päriselt seal. Ja retseptid on nii huvitavad ja inspireerivad, täpselt nagu perenaine isegi ;)
ReplyDeleteSuur tänu, Koopatibi!
Deletepalavad õnnesoovid esimese juubeli puhul! suured tänud puhast rõõmu jagamast, Piret! :)
ReplyDeleteKallis Silja, juubeliks loetakse ikkagi 50 aastat.
DeleteTänud, Silja! Küll on tore, et rõõmud samad:)
ReplyDeleteNõtket sulge Sulle edaspidigi. Mõnusate lugude andunud järgijad.
ReplyDeleteSuur tänu hea soovi eest, Mermer!
ReplyDeleteTere, leidsin su alles hetk tagasi, nagu paljude selliste tegijad arvavad, et me saame ansioi palka... Loomulikult on selliseid retsepte vaja, noh, paar korda aastas, aga kelkida oma jõukusega, on kuidagi solvav. Selle taustal on avokaadokook meeldiv üllatus, kahjux ma neid seemneid ei söö, küll ma midagi välja mõtlen...
ReplyDeleteEdu sulle, oled väike inspiratsiooni allikas...
Jüri
Vabandan, ansipi palka
Delete