Suvikõrvitsat on mitmes värvivarjatsioonis ja mitme erineva kujuga. Aga need kõikidest kõige paremad on just peenralt korjatud viljad. Need pontsakad iludused sain kingiks T aiast Hiiumaalt. Tänud tublile kasvatajale! Selge see, et kaunitaridele noaga kallale minna ei raatsi. Kui siis ainult kergelt kurgu alt kõditades. Lõikasin viljadel mütsid maha ja panin ootele. Sokutasin sisse toekalt täidist. Kasutasin musta kinoad, mis lisas kenad kontrastid ja mõnusalt rabeda tekstuuri ning palju head maitset. Kodurahu huvides lisasin veel peekonit ja oligi õhtusöök olemas. Isegi need, kes suvikõrvitsast väga hästi ei arva, olid sunnitud tunnustavalt noogutama. Väärt vili sel suvisel kõrvitsal.
4 väikest (ümarat) suvikõrvitsat
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
1 tl köömneid
150 g kinoad
200 g pehmet fetalaadset juustu
paar peotäit spinatit
100 g peekonit
200 g rohelisi herneid
soola
pipart
Loputa kinoa ja keeda pakendi juhiste järgi pehmeks, selleks kulub tavaliselt u 20 minutit. Lõika suvikõrvitsatel “kaaned” pealt ära ja tõsta kõrvale. Uurista sisu lusikaga välja. Haki sibul, peekon ja küüslauk, puhasta herned kaunadest. Pane peekon pannile ja lase rasval välja sulada, lisa sibul ja prae klaasjaks. Tõsta juurde spinat ja küüslauk, kuumuta kuni spinat “vildistub” . Lisa juurde kinoa ja murenda feta, puista juurde herned, tõsta pann tulelt. Aseta suvikõrvitsad ahjuvormi, määri suvikõrvitsaid seest tilga oliiviõliga ja raputa peale veidi meresoola ning pipart. Tõsta segu lusikaga suvikõrvitsate sisse ja pane “kaan” uuesti peale. Vala vormi põhja pisut vett. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Serveeri koos järelejäänud täidisega ja värske salatiga.
No comments:
Post a Comment