Uhh, pealkiri sai pikk ja lohisev, nagu mõnes gurmeerestoranis. Tõepoolest, jaanalinnufilee puhul ongi tegu puhtakujulise gurmeega. Tavalisest supermarketist seda majesteetlikku toorainet otsima minna pole mõtet. Siiski on Eestimaal juba paar jaanalinnufarmi ja hea õnne korral saab ennast sisse smuugeldada mõnda “salajasse listi” mille tulemusena on gurmeeõhtu kodune korraldus vaid vormistamise küsimus.
Naudid siis seda õndsust küünlavalgel, maheda muusika saatel, ja pere ning sõprade seltsis mõnust mõmisedes. Kuni nihelema hakkad ja meelheitliku kiirusega peast läbi lased variandid, kuidas maitsvast roast pasliku pildi saaksid. Säästad kogu tahtejõud appi võttes pool oma portsjonist ja teatad lauakaaslastele, et sööd homme valges edasi. Pärast seda, kui roog on ka pildile püütud. Su kaaslased on pildistamisega kaasa käivate veidrustega ammu harjunud ja muigavad vaid vaevumärgatavalt.
Marinaad
peotäis pohli
2 tl sumahhi
2 spl mett
2 tl Hiina 5-vürtsisegu
palsamiäädikat
oliiviõli
Sega kõik koostisained sauseguriga püreeks. Lase lihal maitsestuda paar tundi kuni üleöö.
Marinaad sobib ka veiselihale.
Marinaad sobib ka veiselihale.
Pannil hautatud lehtpeet
2 -3 spl võid
punaseid ja kollaseid lehtpeedivarsi
soola
riivitud muskaatpähklit
Haki lehtpeedi varred ja lehed peeneks. Sulata pannil või ja lisa lehtpeet. Hauta kergelt segades umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
Muskaatkõrvitsa-hurmaasalat ja astelpajuvinegrett
200 g muskaatkõrvitsat
2 hurmaad
rooma salatit
pohli
astelpajumarju
mett
oliiviõli
Haki kõrvts kuubikuteks ja hurmaa sektoriteks. Rebi taldrikule salat. Surista astelpajumarjad ja mesi sauseguriga püreeks ja kurna läbi sõela. Vispelda peene joana lisades juurde oliiviõli.
Sumahh ja Hiina 5-vürtsisegu on mu riiulil tänu Piprapoele
Nonii Piret, kas proovid oma varstiavatava restorani menüüd läbi:)?
ReplyDeleteEe, restorani pole ja ei tule ka, aga oma lõbuks harjutada ju ikka võib:)
ReplyDeletema loodan, et tuba on juba ootel - me hakkame kohe asju pakkima :):):) lihtsalt üliahvatlev!!!
ReplyDeleteSilja, oled oodatud;)
ReplyDelete