November 2, 2010

Kõrvitsa toorjuustukook


Millest on tehtud väikesed tüdrukud? Teadagi suhkrust ja ..... Vahtu sai küll mõnusalt, jahu ka sutsuke, maasikate asemel oli hoopis kõrvits. Ikkagi sobis tibatillukese tüdruku esimeseks tähtpäevaks, kes on juba terve kuu maailmaga tutvust teinud. Armsale õetütrele ei avaldanud kook suuremat muljet, tema nohistas kogu peo mõnusalt magada. Tema õde, kellest päevapealt sai suurem ja targem, kiitis koogi sobivaks. Küllap aitas sellel kaasa killuke šokolaadi koogipõhjas. Mulle see kooslus igatahes meeldis ja läheb kordamisele. Korrata võiks juba õige pea, sest meil on beebibuum. Sel nädalal peaks oma beebiga kohtuma ka mu teine õde. Läheb vahustamiseks.


8 Digestive küpsist
50 g tumedat šokolaadi
50 g võid
hakitud sarapuupähkleid

400 g toorjuustu
1 dl demerara suhkrut
8 lehte želatiini
1 sidrun
2 dl kõrvitsapüreed
1 tl kaneeli
ingverit
muskaatpähklit


Esmalt valmista kõrvitsapüree. Selleks lõika kõrvits viiludeks ja pane ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus pool tundi, kuni kõrvikts on pehme. Eemalda koor ja pane viljaliha kaussi, püreesta vajadusel sauseguriga, ilmselt piisab ka kahvliga segamisest.
Sulata koos või ja šokolaad. Purusta küpsised köögikombainis, sega juurde või ja šokolaadisegu, lisa pähklid. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhjale (mul oli 20 cm läbimõõduga vorm).
Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja kõrvitsapüreega. Lisa kaneel, riivitud ingver ja riivitud muskaatpähklit näpu otsaga. Pane želatiini lehed külma veega 5 minutiks ligunema. Kurna ja pigista liigne vesi välja. Pigista sidrunist mahl ja lase keema tõusta. Eemalda pott pliidilt ja sulata soojas mahlas želatiinilehed. Vala peene joana toorjuustuvahu hulka. Sega. Vala segu küpsisepõhjale ja lase paar tundi külmkapis taheneda.

5 comments:

  1. Palju õnne ahvatleva koogi ja topelttädistaatuse saavutamise puhul!!! :)

    ReplyDelete
  2. Väga isuäratavad pildid! Tekib tahtmine kohe järgi proovida :)

    ReplyDelete
  3. Palju õnne tähtsate ja rõõmsate peresündmuste puhul!

    ReplyDelete
  4. Pean ütlema, et see kook tundub nii isuäratav, et peaks kohe sammud kööki seadma!

    Ps. pean ütlema, et Teil on väga tore blog :)

    ReplyDelete