January 18, 2011

Kõrvitsakook blogi sünnipäevaks


Täna kaks aastat tagasi tegin oma esimese argliku blogipostituse. Ma polnud siis üldsegi kindel, mis sest ettevõtmisest saab ja kas mul on ikka piisavalt püsivust siin toimetada. Toiduhuvi oli mul küll juba ammu enne seda päeva, kuid kogetu jäädvustamine ja kirjapanek üsna uus teema minu jaoks.
Algas kõik sellest, et hakkasin tasapisi ise fotokaga hullama ja hõrke maitseid pildile püüdma. Esmalt tuli, aga endale selgeks teha kuidas kaameraga ümber käia ja milleks seal nii palju nuppe ning kettaid on. See seletab esimesed arglikud ja udused pildid:) Nüüdseks on saanud sellest uus kirg. Ma võin kannatada tühja kõhtu ja lasta toidul jahtuda, kuni saan oma roa isuäratavalt pildile. Vahest läheb õige nurga tabamiseks pikalt aega, aga ma ei pane siis aja kulgu tähelegi:)

Küllap on õigus ka neil, kes minusuguseid veidrikeks peavad. Kas üks täie mõistusega inimene klõpsib oma toidust arutul hulgal pilte, siis maitse üle heietab ja kõik selle netti üles riputab? Eks see võib kõrvalt vaadates parasjagu koomiline tunduda küll.

Aga minule mitte. Ma armastan seda maailma. Olen blogimises kaelani sees ning ise ülimalt õnnelik selle üle. Olen selle ajaga kogenud hulgaliselt uusi maitseid, õppinud tehnikaid ja nippe. Ning mis kõige tähtsam, leidnud palju uusi sõpru, kellega oma kirge jagada. Just nemad on mind nakatanud oma huviga sügavuti minema ja põhjustesse süvenema. Olen selle eest ülimalt tänulik.

Alati on südant soojendanud iga kommentaar. Esimesi lugedes olin ikka väga elevil, et keegi ülepea minu kribamisi loeb ja ausalt öeldes pole see elevus kuhugi kadunud. Ootan ikka ärevusega:) Tänan kõiki, kes on vaevaks võtnud kirjutada ja kaasa rääkida.
Enam ei saa vist väga ka väita, et pean blogi vaid enda pärast. Vastutus on kasvanud ajaga ja puhtast rõõmust on saanud jagatud rõõm. Teadagi paisub rõõm jagades suuremaks:)
Kostitan pidupäeval virtuaalse kõrvitsakoogiga. Seegi on omamoodi sümboolne, esimene postitus oli kõrvitsasupp,tänaseks olen õppinud kõrvitsast kooki tegema:) Õpetajaks oli Maarja.



150 g küpsiseid(mul olid pooled piparkoogid)
50 gr võid

500 g kõrvitsat
2 dl heledat muscovado suhkrut
2 muna
2 spl mannat(mina kasutasin kaerajahu, mannat lihtsalt polnud käepärast)
1 spl viskit
1 tl ingveripulbrit
1 tl kaneeli
muskaatpähklit

Serveerimiseks 2 dl vahukoort

Purustasin köögikombainis küpsised, sulatasin või ja segasin küpsisepuruga. Surusin segu 20 cm vormi põhjale ja äärtele. Küpsetasin tükeldatud kõrvitsat 200 kraadises ahjus 30 minutit. Püreerisin sauseguriga. Segasin juurde suhkru, munad ja kaerajahu. Maitsestasin viski, ingveri, kaneeli ja riivitud muskaatpähkliga. Küpsetasin 180 kraadi juures 40 minutit. Lasin jahtuda ja katsin vahukoorega.

24 comments:

  1. Palju õnne! Väga tore blogi on Sul :)

    ReplyDelete
  2. Palju õnne! 2 aastat juba... Vaatasin seda kõige esimest tõeliselt askeetlikku:P postitust ja tõesti-tõesti, tuleb öelda, et mingis mõttes olen ma alati siinsest blogist mõelnud kui minimalistlikult esteetilisest: selge keerutamata jutt ja puhtad fotod, kus peategelaseks toit, mitte dekoratsioon. Ilma igusuguste vilkuvate tulukesteta on siin saavutatud tõsiselt sõltuvusttekitav keskkond.
    Et ikka jaguks seda rõõmu, mida jagada!

    ReplyDelete
  3. Palju õnne Piret ja palju-palju inspiratsiooni edasi toimetamiseks!

    ReplyDelete
  4. Piret, palju õnne Sulle! :) ma pean ise veel kõvasti tahtejõudu kasvatama, et ka soolased toidud enne söömist ilusti pildi peale saaksid:D

    ReplyDelete
  5. Palju õnne blogi (mis vist peaaegu oma lapse staatuses ju?) sünnipäevaks! Olen imetlenud korduvalt sinu puhast, selget ja kaunist blogikujundust. Ilus, hariv, huvitav ja kaasahaarav.
    Nagu blogi perenainegi :)
    Jõudu ja inspiratsiooni ka edaspidiseks!

    ReplyDelete
  6. Õnnesoovid ja edaspidiseks ikka inspiratsiooni ja jõudu !

    ReplyDelete
  7. Palju õnne samuti! Iga kord sinu blogi külastades naudin fotosid (juttu muidugi ka), millelt paistab välja kirg ja lugupidamine toidu vastu. Jõudu ja uusi ideid!

    ReplyDelete
  8. Palju õnne sünnipäevaks! Ja soovin palju postitusi tulevikuks :) Mina käin siin ikka silmadega söömas.

    ReplyDelete
  9. Suured-südamlikud õnnesoovid meie omadelt!
    Ja siiras tänu, et selles kaunis blogis ka meist räägitud on.
    Jõudu ja jaksu!

    ReplyDelete
  10. Õnnitlused juba teise aasta täitumise puhul! Ja et jätkuks ikka lusti edasi teha :)

    ReplyDelete
  11. Palju õnne sünnipäeva puhul! :)

    ReplyDelete
  12. Palju õnne ja uusi maitseelamusi!

    ReplyDelete
  13. Palju õnne!
    Minule ka meeldib Sinu helge-valge-malbe, aga mitte iseloomuta blogi :)

    ReplyDelete
  14. 2 aastat on juba paras tööstaaz! Ei teagi mida blogi sünnipäeva puhul soovima peaks- vats, et pidajal seda huvi ka järgnevaks aastateks jätkuks!

    Kristel

    Miskipärast ei saa ma ikka su juures wordpressi alt kommenteerida- aga ehk laseb ananüümselt läbi

    ReplyDelete
  15. Oi, kui palju häid soove, olen meelitatud:) Tänan kõiki südamest!

    ReplyDelete
  16. Palju õnne perenaisele ja pikka ikka blogile! Käin minagi siin alatasa silmadega söömas ja mitte ainult - nii mõnigi maitsev roog siit blogist on leidnud tee me pere lemmikute sekka :)

    ReplyDelete
  17. Mäletan, kuidas Sa kaks aastat tagasi õhinal teatasid, et alustasid blogimist. Minu arust on Sinu ja su blogi arengut olnud nauditav jälgida. Palju õnne ja huvitavaid maitseleide edaspidiseks.

    ReplyDelete
  18. Aitäh Marianne S ja Roheline märkmik!

    ReplyDelete
  19. Palju õnne! 2 aastaga on hea töö ära tehtud ja peaasi ikka, et ka edaspisi oleks endal seda tehes hea tunne sees ja sära silmis! :)

    ReplyDelete
  20. Tänan Marju! Just, just selle tunde pärast ma seda teengi.

    ReplyDelete
  21. Veidi hilinenud õnnesoovid minugi poolt! Kaks toredat ja esteetiliselt nauditavat aastat juba selja taga, jõudu ja jaksu edaspidiseks!
    (Lähen nüüd Su isamaalisi suupisteid imetlema jälle ;))

    ReplyDelete
  22. Pille, soovid tänuga vastu võetud:)

    ReplyDelete
  23. ja nyyd siis peaaegu aasta hiljem soovin ka ina onne, sest hakkan sedaisuaratavat koritsakooki kohekatsetama,,,meil nimelt Halloween tulkul ja korvitsa toidud on igati omal kohal. Edu edaspidiseks!

    ReplyDelete