August 12, 2011

Pidu Seto Kuningriigis


Seto Kuningriigipäev Obinitsas tõi kokku setosid lähiübrusest ja kaugemaltki, sest koju pidutsema sõitsid setod erinevatest maailmanurkadest. Tuldi peredega,laotati piknikutekid puudevilusse ja veedeti pikalt aega. Sai proovida seto sööki, soetada sibulaid, mett ja kurki. Valida parimad piirkonna sõirad, koduveini, leiva, õlle, hansa ja pirukameistrid. Pidulised said imetleda käsitöömeistrite näputööd. Oli tantsu ja tralli. Üle peoplatsi kõlas võimas seto leelo, vihuti kasatskit kogu jõust ja hingest.
Kui peomöllust pea juba liigselt ringi käis oli mõnus istuda õunapuude alla Kulla talus, kus Kolm Sõsarat kohvikut pidasid ja hõrgutisi pakkusid. Oli, ilus, maitsev ja eriline pidu.



















5 comments:

  1. See oli napisônaline ja pildirohke postitus. Pildid räägivad kôigest. Sina muidugi oskad pildid rääkima panna.

    ReplyDelete
  2. Tõesti väga ilusad pildid, mis kõnelevad enda eest!

    ReplyDelete
  3. Suurepärased fotod - noori ja vanu, ehedust ja traditsiooni, sööki ja jooki :)) - iga pilt nii õige nurga alt võetud... Ilus, väga ilus, Piret!

    ReplyDelete
  4. Suured tänud Voisula, Koopatibi ja Liina:)

    ReplyDelete
  5. Jeerum jeerum, kuidas ma midagi nii ilusat maha olen maganud. Milline vahva reportaaž. Pildid võiksid Seto turismibrožüüri kaunistada. Minu lemmik on see esimene, paljaskõhtse poisiga! :) Ilus, kõik lihtsalt imeilus! Juc

    ReplyDelete