July 28, 2014

Dietricih’i-Salt’i kuum õhtu



Kuum suveõhtu võib pööraseks muuta kelle iganes. Ons ülepea kellelgi enam meeles, et ilm on meil tavaliselt nutune? Hetkel on see võõras mure ja ilma üle ei kurda keegi, kui siis ainult mokaotsast ja moepärast poetatakse, et jube palav on. Aga las ta veel olla. Las kütab  üles vaoshoitud põhjamaalase, enne kui jahedus jälle kampsuni järele haarama paneb.











 Läinud nädalavahetusel suundus restoran Salt pealinnast  suvetuurile. Läks külla oma Haapsalu “sugulastele” Hapsal Dietrichile. Kaasas muidugi kokapoisid, teenidajapreilid ja parimad retseptilehed. Kampa kutsuti ka sõbrad - Veinisõbrad. Lahkesti paluti lauda  ka kõik teised nautlejad, kes suvituslinnas aega surnuks lõid või siis peale töist nädalat kibekiirelt kohale kihutasid. Mingite kohatde broneerimise ja listide koostamisega võõrustajad ennast koormama ei plaaninudki hakata. Kahe restorani peale oli jõudu küllaga. Tehti lihtsalt kõvasti eeltööd ja lubati ära teenindada kõik janused ja näljased. Nii ka läks. Ainus mure oli kitsas külmkapipind. Appi tuli jäätiseauto, muretu trall võis alata. 




Nii suurt lustlike teenindajate ja külaliste kontsentratsiooni pole ammu näha saanud. Lauad täitusid kibekiirelt hea ja paremaga ning toolid olid hinnas. Kui oli puudu, leiti juurde ja sätiti tänavale lisaks. Pakuti jahedat jooki ja mahedat sööki. Laotati tekid murule ja kostitatai preilisid veiniga suisa põlvili laskudes. Kuum õhtu, hea söök ja jahe jook koos unustusetolmu alt puhastatud lööklauludega said enamasti vaguralt käituvad restoranikülalised lustlikult pillerkaaritama. Laulu ja tantsu oli täis kogu tänav ja ühtegi mossis nägu pildile ei jäänud. 





























Oli meeleolukas ja maitsev, imeline suveõhtu. Suur tänu korraldajatele ning kraaps ja kiitus kaasanautlejatele.



2 comments:

  1. Nii mõnusalt "elavad" pildid! Kiidan fotograafi ja kõiki neid nägusaid daame nendes ilusates kleitides! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänud heade sõnade eest! Loodan, et daamid saavad kiituse kätte, kõik olid supersäravad!

      Delete