May 19, 2009

Kevadlilled ja risoto






Pühapäeval ärkasin vara, jätsin pannkoogid vahele ja pere magama. Võtsin suuna metsa poole.
Kevadine Eesti foto workshop viis mind Jalasele, Raplamaale, üheskoos fotograafide Aivar Pihelgase ja Kaupo Kikkasega ning teiste fotohuvilistega nautisime kevadet, pildistasime lilli ja kordasime üle algajate kursuse põhitõdesid, nagu avad, särid, sügavusteravus ja kompositsioon.
Lisaks sain teada, et jänesekapsa õis on triibuline, milline on kassikäpp ning karukell.





Nägin kuidas piibeleheõied end lahti rullivad ja kohe - kohe puhkeb õide kullerkupp.
Peale loopealse ja metsaaluse taimestiku pildistamist jõudsime matkata ka Sõbesoo rappa imetlema ja jäädvustama sealseid imelisi vaateid, mis lisasid piltidele värvi. Kevadine metsaalune oli inspireeriv ja ilm fotograafide lemmik, kerge pilvega. Imeline valgus.












Muidugi sai selgeks järjekordselt ka tõsiasi, et tehniliselt täiuslike piltideni on käia veel niiiii pikk tee ja soetada niiiiiii palju vajalikke vidinaid. Kuid emotsionaalne nälg sai kustutatud.
Õrnrohelisest metsast lummatuna ja toomingate lõhnast uimasena jõudsin linna ning ei raatsinud veel kuidagi sellest õndsusest loobuda. Otsustasin, et ka õhtusöök võiks olla roheline. Nii sai karulaugust pesto, mille segasin risottosse.
Samal ajal kui A sobivat valget veini valis sättisin suurele ekraanile taustaks slideshow päevase „saagiga“ taustaks Enya A Day Without Rain. Oli ilus pühapäev.




Karulaugu risoto

kimp karulauku
peotäis seedermänniseemneid
poole sidruni mahl
peterselli
musa pipart
soola
peotäis riivitud parmesani
oliivõli

pool pakki arboorio riisi
klaas valget veini
kanapuljongit
2 küüslauguküünt
50 g võid
parmesani

Haki küüslauk peeneks ja kuumuta õlis. Lisa riis ja vein. Kui vein on imendunud hakka vähehaaval lisama osade kaupa puljongit. Uus osa alles siis, kui eelnev on imendunud. Sega vahepeal köögikombainis seedermännisemned, karulauk, petersell, sidrunimahl ja maitseained, lisa vähehaaval õli, kuni pesto saavutab soovitud konsistentsi. Kui riis on al dente, sega peso risottosse koos võiga. Peale puista parmesani laastud.

No comments:

Post a Comment