October 21, 2009

Hurmav hurmaa


Kutsuvalt lebavad lettidel sügavkollased hurmaad. Hõrgutav klaasjas viljaliha on mõnus ka niisama hammustamiseks. Seekord sättisin eksootilise hurmaa kaaslaseks kodumaise jõhvika. Tulemus hellitas maitsemeeli. Selgus, et pimeda õhtu võib muuta hubaseks lisaks küünlavalgusele ka lõunamaine puuvili. Algne retsept nami-namist, väikeste täiendustega.
Julgen arvata, et jõhvikas lisas üksjagu särtsu muidu veidi läägena tundunud kooslusele.

3 hurmaad
100 g macarpone toorjuustu
200g jõhvikaid
1 tl vanillisuhkrut
50g demerara suhkrut
mandlilaaste

Lõikasin hurmaal „kaane“ pealt ja uuristasin seest ettevaatlikult tühjaks. Püreerisin saumikseriga peotäie jõhvikaid ja hurma viljaliha, segasin saadud segu mascarponega. Lisasin vanillisuhkru ja 1 spl demerarat. Täitsin seguga hurmaad, puistasin pinnale mandlilaaste. Küpsetasin 250 kraadi juures 10 minutit. Samal ajal püreerisin ülejäänud jõhvikad koos suhkruga. Surusin saadud püree läbi tiheda sõela. Valasin kastme taldikule ja asetasin keskele soojad mascarponetäidisega hurmaad. Imemaitsev!

3 comments:

  1. Tegelikult ei oleks vist ilma jõhvikateta väga lääge olnud (vähemalt ma ei mäleta, et oleks olnud :)), aga kahtlemata sobivad jõhvikad siia ja see jõhvikakaste on ka visuaalselt ju väga kena..

    ReplyDelete
  2. Väga põnev kooslus see hurmaa ja jõhvikad. Ostsin just täna ühe hurmaa, minu jaoks on see suhteliselt avastamata vili, olen seda harva vaid salatites kasutanud, lihtsalt süües on see minu arust liiga lääge vili. Ma veel mõtlen, mida sellega peale hakata. Pildid Sinu blogis on fantastilised!

    ReplyDelete
  3. Aitäh,aitäh! No ega see hurmaa ju niiväga lääge polegi ja salatites on ta ka superhea. Veidi särtsu(hapukust) teeb, aga veelgi paremaks ja ilusamaks:))

    ReplyDelete