April 8, 2010

Mojito toorjuustu kook


See kook ootas juba pikalt oma etteastet minu köögis. Pühade lõuna krooniks sai see ka proovitud ja jäin tulemusega vägagi rahule. Retseptiga isutas Tuuli, kui tegema hakkasin kukkus minul välja nii:

Põhi

pool pakki Digestive küpsiseid
50 grammi võid.

Täidis

4 pakki Farmi maitsestamata toorjuustu
150 gr fariinisuhkrut
paar peotäit piparmündilehti
5 laimi
2 dl vett
sorts rummi
9 želatiini lehte

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 200 kraadises ahjus 8 minutit.

Pane potti suhkur, vesi, riivitud laimi koored ja pooled piparmündilehed. Keeda tasasel tulel 20 minutit. Samal ajal vahusta toorjuust ja laimimahl. Haki ülejäänud piparmünt peeneks ja lisa toorjuustule. Kurna siirup ja sega juurde rumm. Pane želatiinilehed külma vette ligunema 5-10 minutiks.. Pigista üleliigne vesi välja. Sega siirup toorjuustuga, jäta väheke potti ja sega ükshaaval juurde želatinilehed, kuni need lahustuvad. Vala segu peene nirena toorjuustu hulka ja sega hoolega.
Vala segu põhjale ja pane külma tarretuma.

Kook tardus väga kiiresti ja kartsin esialgu, et želatiini sai vast palju. Kuid ei kummiseks see ei muutunud, oli väga mõnus kreemine ning magusalt hapukas. Kerge ja kevadine. Tänud Tuulile retsepti eest!

6 comments:

  1. Väga mõnus näeb välja see teie pidutort. Need toored piparmündilehed "rosinate" eest on tõeliselt lahe idee!

    ReplyDelete
  2. Selline isuäratav ja kevadine tõesti.. Sul neid ideid ikka jätkub!

    ReplyDelete
  3. kui palju vett peaks sinna želatiinilehtedele panema? kas võib ka ühe lehe vähem panna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helen, želatiinilehtedele tuleb panna nii palju vett, et need kaetud oleksid ja pärast, kui lehed on paisunud/pehmenenud tuleks üleliigne vesi välja pigistada. Võib küll ühe lehe vähem panna, täna paneksin isegi paar lehte juba vähem:)

      Delete
  4. Mis seemned tordil kaunistuseks on...

    ReplyDelete
  5. Anonüümne, see on granadilli sisu.

    ReplyDelete