September 28, 2010

Mesine kõrvitsasupp kitsejuustuga


On kõrvitsaeg. Ei saa minagi ilma kõrvitsata õdusat sügisõhtut mööda saata. Kui hing vajab kosutust ja keha soojendamist, tasub supi sisse sokutada kõik tuntud ravimid – tšilli, küüslauk, ingver ja mesi. Kollase imetegija abil tõuseb tuju ja nohu taandub.


500 g kõrvitsa viljaliha
1 sibul
1 porgand
1 kartul
pool tšillikauna
pöidla suurune tükk ingverit
2 küüslauguküünt
poole sidruni mahl
musta pipart
oliivõli
klaas kanapuljongit
100 g pehmet kitsejuustu
2 spl mett
kõrvitsaseemneid
kõrvitsaseemneõli

Tükelda kõrvits, sibul, porgand ja kartul. Puhasta tšilli seemnetest. Haki tšilli, küüslauk ja ingver.
Kuumuta poti põhjas õli ja lisa tükeldatud köögiviljad, hakitud tšilli, ingver ja küüslauk. Kuumuta umbes 5 minutit, siis vala peale kuum puljong. Keeda köögivili pehmeks ja püreeri sauseguriga. Maitsesta sidrunimahla ja pipraga. Serveerimisel pudista pinnale pehmet kitsejuustu, nirista peale mett ja kõrvitsaseemneõli, puista pinnale kõrvitsaseemneid.


Vaata veel toredaid kõrvitsasuppe siit ja sealt.

No comments:

Post a Comment