December 4, 2010

Grillitud jaanalinnufilee


Ideede puudus pole mul just igapäevane mure. Tavaliselt on ikka reas ootamas mitmeid retsepte, mida tahaks katsetada. Vaatamata sellele valdab mind mõnel harval hallil hetkel täielik apaatia toiduvalmistamise osas. Miski ei isuta ega ahvatle. See seisund haarab ikka ootamatult ja just siis, kui nagu polekski põhjust.
Tavaliselt tuleb siis appi õnnelik juhus, õhtusöögikutse sõprade juurde või restorani. Seekord tuli jaanalind Muhust. Mõistagi ei saabunud see majesteetlik lind oma sihvkatel jalgadel läbi tuisuilma.
Jaanalinnu liha on hõrk, punastest lihadest madalaima rasva- ja kolesteroolisisaldusega. Maitselt on see kõige enam sarnane loomafileele. Sellise suurepärase toorainega ümberkäimiseks pole palju vajagi. Lõikasin liha umbes 2cm paksusteks viiludeks. Väiksematest lihatükidest sai carpacco . Pistsin liha ööseks marinaadi ja kallis kaasa grillis selle tulistel sütel kuldpruuniks. Liha võib ka pannil pruunistada, kuid paarist minutist kummalegi poolele piisab täiesti. Seest peaks liha ikka ilus punane jääma. Lisandiks röstisin ahjus tomatipoolikud, paprika ja sibulad.


Marinaad

umbes 1 kg liha kohta

soola
musta pipart

1 spl sinepit
3 küüslaugu küünt
1 sidruni riivitud koor
peotäis värskeid peeneks hakitud piparmündi lehti

1 dl oliivõli
1 spl suhkrut


2 comments:

  1. wau, pole jaanalinnuliha kunagi teinud ega ka maitsta saanud. täitsa heameelega oleks nõus sellisel õhtusöögil osalema:)

    ReplyDelete
  2. Ma juba mõnda aega nillin ka seda jaanalinnuliha. Hirmsasti tahaks ära proovida. Kõik, kes ära proovinud, laulavad vaid kiidulaulu. Aastavahetusel sõidame Saarele, siis peaks Muhust saadetise kaasa tooma :)

    ReplyDelete