July 16, 2012

Kirsid šokolaadis



Lihtsad ideed on geniaalsed ja vastupidi. Kui ma netiavarustes selle idee otsa komistasin oli hetkega selge, et vajab kohest järgitegemist. Selline ülilihtne ja küpsetamist mitte vajav kook sobib puhkuseaega ideaalselt. Dekadentlik kooslus haakub imehästi kõigi punaste suvemarjadega. Sissejuhatuseks olid käeulatuses kirsid. Sai tummine ja magusalt hullutav. Vaheldus õhulistele maasikatortidele ja ilmaprognoosi vaadates ülimalt hooajaline. 
Lambruscol tuli taas lennutada kork.


1 pakk šokolaadiküpsiseid (Selga)
100 g võid 
30 g tumedat šokolaadi või  metsapähkleid
200 g piimašokolaadi (Fazer)
200 ml vahukoort
2 spl kirsilikööri
200-300 g kirsse, maasikaid või vaarikaid
Purusta küpsised köögikombainis peeneks. Haki šokolaad või pähklid. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Lisa juurde šokolaadi- või pähklipuru. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele. (Minul oli 20 cm läbimõõduga vorm). Pane külma. Aja paksupõhjalises potis koor keema, lisa tükeldatud šokolaad ja sega kuni šokolaad sulab ning  segu on ilus ja läikiv. Sega juurde liköör, vala segu koogipõhjale ja säti peale kirsid ning lase külmkapis paar tundi taheneda. 



9 comments:

  1. ..aa kui ilusilus näeb välja! šokolaad ja kirsid, mm..

    ReplyDelete
  2. See erutab pisut isegi minusugust magusapõlgurit. Teen järgi:)

    ReplyDelete
  3. Ohoo, Profa, see rõõmustab küll, et kook sai magusapõlguri tähelepanu:) Anna siis tead, mis arvad, kui söödud.
    Rebane ja Koopatibi tänud Teile!

    ReplyDelete
  4. Ka mina, kes ma eriti magusat ei armasta, tegin seda kooki. No ülihea. Ainuke asi, et mul ei tahtnud see vahukoor ja šokolaad nii ilusti ära hanguda, aga ka nii oli hea. Super retsept, aitäh :)

    ReplyDelete
  5. Tore, Aliise, et see retsept ka Sind kõnetas! Kahju muidugi, et šokolaadisegu ära ei hangunud, äkki oli aeg liiga lühike.

    ReplyDelete
  6. Pool tööst on tehtud, st. Lambrusco on nahka pandud. Lähitulevikus teen koogi ka.

    ReplyDelete
  7. Profa, saan aru, et oled südamega asja juures:) Ära kiirusta, naudi protsessi:)

    ReplyDelete